VJ Commentaar: Laat Amsterdamse woningmarkt maar flink doorkoken

Er wordt de laatste maanden heel wat af gejammerd over de snelle prijsstijgingen op de Amsterdamse woningmarkt. Die zou slecht zijn voor starters. Maar waarom moeten die per se binnen de Amsterdamse ringweg wonen?

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Geheel met de heer Hentenaar eens. De zittende eigenaren bouwen nu een flink vermogen op door de prijsstijgingen. Bij verkoop kunnen ze met de overwaarde een mooi groot vrijstaand huis kopen buiten de stad.

In Nederland begint de NOS en Parool te jammeren als de prijzen in Amsterdam stijgen. Alsof het slecht is als iets goed gaat. Wees blij dat de prijzen per jaar meer dan 10% stijgen. In New York en Londen hangen ze de vlag uit en hier maar klagen.

En nee als je in de bijstand zit of je bent een young professional dan kan je niet aan het IJ of aan de grachten wonen. Je moet eerst hard werken en als je succes hebt kan je op de plekken wonen die duur zijn en anders niet. Dat heet marktwerking mensen.

De omringende gemeenten van Amsterdam zullen zeker de vruchten plukken van de successen van Amsterdam.

Met meer toeristen en meer internationale huiseigenaren is de binnenstad van Amsterdam klein Londen aan het worden. Dit bewijst maar weer eens dat marktwerking sterker is dan sociaal linkse politiek die al decennia de boventoon voert in het Amsterdamse

Geplaatst op 17 april 2017 om 10:17



Laatste nieuws