Stout sloopt 24 woningen voor bouw Brede School Zoeterwoude-Dorp

Deze week hebben de gemeente Zoeterwoude en bouwonderneming Stout de aannemingsovereenkomst Brede School Zoeterwoude-Dorp getekend. Die komt op de locatie van de huidige Emmaushof.

In de Brede School worden de drie basisscholen De Westwoud, Klaverweide en OBS Corbulo, de voorzieningen van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), de bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gehuisvest. De drie basisscholen zullen fuseren tot één school. In de Brede School zal de samenwerking tussen school, kinderopvang, bibliotheek en CJG intensiveren.

Bouwonderneming Stout is door de gemeente Zoeterwoude via een aanbestedingstraject geselecteerd. Als eerste begint Stout met de sloop van de 24 oude woningen van stichting WIJdezorg aan de Emmaushof, direct daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt en wordt begonnen met de bouw van de Brede School. De eerste paal zal voor de zomervakantie van dit jaar geslagen worden. Het gebouw wordt een jaar later opgeleverd, zodat de school haar deuren kan openen aan het begin van het schooljaar 2018 – 2019. DP6 Architectuurstudio uit Delft is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Brede School.

Ander project in Zoeterwoude-Dorp
Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam, actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud, heeft ook recent de nieuwbouw van zorgcentrum Emmaus aan de Bennebroekweg in Zoeterwoude-Dorp aan Stichting WIJdezorg opgeleverd.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special