Blauwhoed en AM starten met eerste fase Create@Müllerpier

Vorige week is de bouw gestart van de huizen op de 18 zelfbouwkavels aan de Maas. De zelf ontworpen huizen zijn onderdeel van het project Create@Müllerpier fase 1 in Rotterdam. De kopers van de kavels sloegen samen met hun architecten en omwonenden symbolisch de eerste paal.

Jeroen Stins, senior ontwikkelingsmanager namens Müllerpier Ontwikkeling CV: “Het zijn stuk voor stuk bijzondere huizen geworden. De meeste kopers hebben gekozen voor de maximale variant met veel leefruimte. Elk huis heeft zijn eigen indeling.” – Create@Müllerpier wordt gerealiseerd door Blauwhoed en AM.

CREATE is een concept waarin kopers een kavel kopen en vervolgens zelf hun droomhuis ontwerpen en realiseren. De kopers kiezen daarbij hun eigen architect en aannemer en stellen hun ideale woning samen aan de hand van het kavelpaspoort met ontwerpregels. Vervolgens brengt superviserend architectenbureau KCAP Architects&Planners de individuele ontwerpen samen.

Samenwerken op onderdelen
Bijzonder aan het project Create@Müllerpier is dat de kopers zich hebben verenigd en ervoor hebben gekozen om op onderdelen samen te werken. Zo laten de kopers de fundering leggen door één gezamenlijke aannemer. Het bouwen van de huizen gebeurt vervolgens door ieder zijn eigen aannemer.

Create@Müllerpier bestaat uit twee fasen en ligt op de kop van de Müllerpier (Müllerhoofd / St. Jobskade), met een prachtig uitzicht op de Nieuwe Maas. Het project maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van de Müllerpier.

Fase 2 in ontwikkeling
Fase 2 van Create@Müllerpier bestaat uit 10 vrije kavels en deze zijn alle verkocht. Deze zelfbouwers zijn nu druk bezig met het ontwerpen van hun ideale huis.

Create@Mullerpier is een ontwikkeling van Mullerpier Ontwikkeling CV, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Blauwhoed en AM.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedbeleggingen