Het binnenklimaat: de meest onderschatte factor op uw bedrijfsresultaat

Heeft u een idee van het niveau van het binnenklimaat in uw kantoor? Misschien, maar weet u ook hoe ver u bent verwijderd van ‘het ideale kantoor’ waarin akoestiek, licht, luchtkwaliteit en thermisch comfort geoptimaliseerd is? Weet u welke effecten een verbetering in het binnenklimaat kan hebben op de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers? Ik denk het niet.

Een primeur: een quickscan in uw kantoor
Daarom bieden wij een quickscan aan waarbij een externe binnenklimaatadviseur uw kantoor bezoekt en akoestische-, licht-, lucht- en temperatuurmetingen verricht. De resultaten worden weergegeven in een op maat gemaakt rapport. Wij denken met u mee en investeren met u in de quickscan waardoor de instap laagdrempelig wordt.

De belangrijkste feiten:

  • De productiviteit stijgt met 17,9% wanneer geluidsoverlast wordt geminimaliseerd.
  • Verhoging van het lichtniveau van 300 naar 500 lux verhoogt de productiviteit met 8%.
  • Door verbetering van de luchtkwaliteit stijgt de productiviteit in een kantoor met 8- tot 11%.
  • Een optimaal thermisch binnenklimaat kan leiden tot een stijging in productiviteit van maar liefst 12,5%.
  • Een kantoor waarin controle is over akoestiek, licht, luchtkwaliteit en thermisch comfort zorgt voor 66% minder ziektedagen.
  • Personele kosten bedragen al snel 80% of meer van de totale kosten van een organisatie. Elke procent productiviteitsstijging heeft dus een positief effect op de efficiëntie en winstgevendheid van uw organisatie.

De business case

Investeren in een gezonde, productieve en bovendien duurzaam ingerichte kantooromgeving is zeer rendabel. Om dit aan te tonen deel ik een business case met u.

Firma X betaalt €7,5 miljoen aan arbeidslasten. Elke verbetering die leidt tot één procent stijgende arbeidsproductiviteit vertegenwoordigt voor Firma X dus een bedrag van €75.000.

Wetenschappelijke studies hebben de impact van het binnenklimaat op de productiviteit van de mens in een percentage uitgedrukt. In de onderstaande tabel wordt de impact met hulp van deze percentages voor Firma X in euro’s uitgedrukt.

De terugverdientijd van een investering in verbetering van het binnenklimaat is uit te drukken in maanden, niet in jaren

Verwol presenteert het ideale kantoor
In het ideale kantoor van Verwol wordt productief, comfortabel en gezond gewerkt. De akoestiek, het thermisch comfort, de hoeveelheid licht en de luchtkwaliteit zijn geoptimaliseerd. Verwol ontwikkelt, produceert en monteert het complete interieur van uw kantoor. Denk bijvoorbeeld aan systeemwanden (systeem)plafonds, klimaatplafonds, E- en W-installaties, vloeren, vast meubilair, akoestische panelen en meer.

Laat mij u helpen om van uw kantoor ‘het ideale kantoor’ te maken. Uw medewerkers worden productiever, het ziekteverzuim daalt en het comfortniveau stijgt. Hier kunt u toch niet tegen zijn? Neem contact met mij op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Kijkt u ondertussen alvast op www.verwol.nl?

Verwol Complete Interieurrealisatie
Thomas Groot, specialist ‘het ideale kantoor’
Thomas.groot@verwol.nl
0226 – 36 36 36
www.verwol.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022