Eerste vergelijker van financieringen voor beleggingsvastgoed gelanceerd

Om de transparantie in vastgoedbeleggen te bevorderen hebben de Vastgoedtool.com en Assets.nl een vergelijker op de markt gebracht waarmee beleggers de meest optimale financiering uit het aanbod van 7 vastgoedbanken kunnen bepalen.

Initiatiefnemer Erik de Voogd: “Grote beleggers weten het al lang. Optimaal rendement behaal je alleen met optimale financiering. Daarom hebben we nu Assets.nl toegevoegd, naast de Vastgoedtool.com, de eerste vergelijker van financieringen voor beleggingsvastgoed. Of men een bestaande portefeuille wenst te herfinancieren, een financiering wenst voor uitbreiding, of in zijn eerste beleggingspand gaat investeren, onze rekentools berekenen de optimale financiering. Hierbij vergelijken wij het aanbod van 7 vastgoedfinanciers in Nederland. Via onze aanbieders vinden we een financiering tot 80% van de waarde van uw pand.” Op die manier verwacht Voogd dat het rendement voor deze beleggers verder omhoog gaat.

Slimme algoritmes
De Voogd: “Goed vastgoedbeleggen begint bij een goed object. Met de vastgoedtool.com kunnen beleggers het beleggingsobject vinden dat objectief bij hun criteria past. Het programma geeft een nauwkeurige raming van de markthuur en het verwachte bruto rendement. Op basis van slimme algoritmes en met gebruik van de big data van 400.000 objecten die de afgelopen drie jaar werden verkocht en of verhuurd, geeft de Vastgoedtool.com inzicht. Zo kan men kiezen uit 9.000 beschikbare verhuurde appartementen in heel Nederland. Met Assets.nl kan vervolgens de meest optimale financiering erbij worden gezocht.”

Data gedreven
“Wij zijn een nieuwe speler in de markt. Wij zijn anders, we zijn data-gedreven, wij zijn onpartijdig. Onze missie is om van vastgoedbeleggen een transparante markt te maken. De afgelopen maanden hebben wij met geselecteerde en ervaren vastgoedbeleggers onze tools ontwikkeld en getest. Nu stellen we de Vastgoedtool.com en Assets.nl graag ter beschikking aan alle vastgoedbeleggers in Nederland”, aldus De Voogd.

Assets.nl is als deelnemer volgende week 23 maart ook aanwezig op de Dag van de Vastgoedfinanciering

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special