'Nieuwegein staat voor drie grote opgaven in gebiedsontwikkeling'

Op initiatief van Vastgoedjournaal vond een business meeting bij de gemeente Nieuwegein plaats. Donderdag 9 maart verwelkomden John Kerkhoven van Vastgoedjournaal en wethouder Johan Gadella tientallen vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven, beleggers, ondernemers en woningbouwcorporaties. Tijdens de bijeenkomst stond het thema 'gebiedsontwikkeling' centraal.

De focus lag op meer kwaliteit toevoegen aan gebieden, verbindingen verbeteren, woningbouw in alle segmenten en klimaatneutraal (ver)bouwen. Na inspirerende presentaties was er volop ruimte voor netwerken en kennisdeling tijdens de afsluitende borrel.

Binnenstad
Nieuwegein heeft een opgave in de binnenstad, Rijnhuizen en op bedrijvenpark Het Klooster. Na de realisatie van de Oostzijde gaan de komende jaren het Stationsgebied en de Westzijde van het centrum (her)ontwikkeld worden. Prioriteit ligt bij het Stationsgebied, omdat daar in 2020 ook aanpassingen aan het tram- en busstation gepland zijn.

De gemeente gaat de komende maanden in eerste instantie met de eigenaren in gesprek. Maar ook geïnteresseerde ontwikkelaars en beleggers worden uitgenodigd mee te denken. De visie OOB2013 is nog steeds de leidraad voor ontwikkeling. In de ambitie van het gemeentebestuur staat kwaliteit voorop. Het gaat nu om het realiseren van een hoogwaardige binnenstad met een goede mix van functies. Meer informatie hierover vindt u hier.

Rijnhuizen
In Rijnhuizen gaat het om een ontwikkeling naar gemengd woonwerkgebied. Centraal in de gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen staat de kwaliteit van het gebied. Bewoners, ondernemers, eigenaren en ontwikkelaars werken daar in Club Rhijnhuizen aan. De club richt zich op promotie, placemaking, matchmaking en het bewaken van kwaliteit. Duurzaamheid (klimaatneutraal in 2040) is een belangrijk uitgangspunt. 

Bedrijvenpark Het Klooster
Het Klooster is een bedrijvenpark voor MKB en transport-, logistiek- en distributiebedrijven in het hart van verkeersaders A2, A12 en A27. De gemeente geeft 50 ha aan uit te geven kavels van 1.000 tot 60.000 m2. 

Meer weten?
Neem voor een gesprek contact op met Barbara Timmermans, adviseur ondernemerszaken, via b.timmermans@nieuwegein.nl of (030) 607 1448.

Business meeting bijwonen?
Bekijk onze kalender.

 

 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special