BOAG levert projectdirecteur nieuwbouw Haagse cultuurcomplex

Andre Leeuwis van BOAG is aangesteld als projectdirecteur van de nieuwbouw voor het Onderwijs en Cultuur Cluster (OCC). Het project zal vier toonaangevende culturele instellingen huisvesten, namelijk Het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium, De Stichting Dans en Muziek en het Residentie Orkest.

Het ontwerp voor het OCC is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Spuikwartier. Dit betekent dat er naast het cultuurcomplex ook driehonderd woningen, een ondergrondse fietsenstalling, winkels en een luxe hotel worden ontwikkeld.

Het nieuwe complex wordt ontworpen en gerealiseerd door de combinatie VolkerWessels en Visser & Smit volgens een Design Build & Maintain (DBM) contract. Jo Coenen is als verantwoordelijk architect nauw betrokken bij het gehele proces. Sinds eind 2016, namens gemeente Den Haag, staat de nieuwbouw onder leiding van mede-directeur van BOAG, Andre Leeuwis. 

Nieuw stadshart
Door het doortrekken van enkele straten ontstaat volgens architect Coenen een nieuw stadshart. Het Spuiplein aan de andere kant wordt, als onderdeel van het ontwerp Openbare Ruimte, geheel opnieuw ingericht en zo ontstaat er een aangenaam verblijfsgebied.

Medio 2020
Na de goedkeuring bij Welstand, de verlening van de omgevingsvergunning en de instemming van de instellingen op de plattegronden zijn de bouwvoorbereidingen inmiddels gestart. De oplevering staat gepland voor medio 2020. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special