Medici Living Group start in VS met co-living concept

In samenwerking met een Amerikaanse projectontwikkelaar heeft de Medici Living Group een gebouw in Manhattan geschikt gemaakt voor co-living concept Quarters en de woningen voor lange termijn aangehuurd.

Daarmee is de Medici Living Group, Europa's grootste co-living provider, nu ook actief op de Amerikaanse markt. Naar verwachting zijn de eerste eenheden klaar in maart 2017.

"De VS is een van de meest aantrekkelijke vastgoedmarkten in de wereld", aldus Ferdinand von Fumetti,  Managing Director of the Medici Living Group en verantwoordelijk  voor de internationale expansie van de Groep. "Na de uitbreidingen in Duitsland en Nederland, gaan we beginnen op de Amerikaanse markt, we verwachten binnenkort ook actief te worden in andere grote steden zoals Washington en Los Angeles. We zien goede mogelijkheden voor ons business model in de Amerikaanse markt en we gaan dan ook uit van een sterke groei van onze portfolio van huurwoningen voor de komende jaren”. 

Grote interesse in New York co-living bij Quarters
De nieuwste locatie van de Medici Living Group ligt in een van de hipste wijken van New York – the Lower East Side. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het interieur van het 6 verdiepingen hoge complex. De 15 appartementen met in total 47 kamers beslaan net iets meer dan 1.000 m2. Daarnaast worden gemeenschappelijke ruimtes voor de huurders ingericht op de tweede verdieping, met inbegrip van een gemeenschappelijke keuken met eethoek, een leeshoek en een tafeltennistafel. Een openluchtbioscoop en een bar voor huurders zal ook worden geïnstalleerd op het dakterras.

Lopend vuurtje
"Het nieuws over Quarters is als een lopend vuurtje door New York gegaan", zegt Robert Gmeiner, Managing Director van de Medici Living Group, verantwoordelijk voor Operations: "De interesse in de eenheden is al zo hoog dat we de vele aanvragen voor bezichtigingen maar net aan kunnen". De verhuur van de eenheden gaat van start in maart 2017.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen