Eteck neemt complete exploitatie WKO New Babylon Den Haag over

Met ingang van januari 2017 heeft Eteck de exploitatie van de WKO van New Babylon in Den Haag overgenomen. Het vastgoed is eind 2014 door Icon Real Estate overgenomen van Propertize.

In totaal zijn bijna 400 luxe appartementen en ruim 80.000 m2 kantoren en winkels, alsmede een universiteitsgebouw van de Universiteit Leiden aangesloten op de centrale WKO installatie die zijn energie onttrekt uit 6 grondwaterbronnen.

Bij de transactie heeft Eteck zich laten bijstaan door CAVIM en Lindenbergh Advocaten. De financiering is gedaan door TDP en ASN Bank.

Eteck Energie Bedrijven BV, gevestigd in Waddinxveen, is een grote speler op het terrein van duurzame, collectieve, decentrale installaties waarmee warmte en/of koude geleverd wordt. Op dit moment exploiteert Eteck bijna 120 installaties in de woningbouw, utiliteit en retail met in totaal meer dan 15.000 (woning equivalente) aansluitingen. Naast het verzorgen van langjarige energie exploitaties, is Eteck ook actief als ontwikkelaar en het technisch realiseren van warmte en/of koude op- wek installaties. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering