Leegstand autobranche stabiliseert zich op 720.000 m2

In het afgelopen jaar is de leegstand in de autobranche stabiel gebleven. In totaal staan er 660 panden te huur of te koop. Deze panden zijn samen goed voor 720 duizend vierkante meter, iets minder dan begin vorig jaar, toen de leegstand 723 duizend vierkante meter betrof.

In de provincie Zuid-Holland staan de meeste panden te huur of te koop: 110 stuks. Zuid-Holland lost Noord-Brabant af als provincie met de meeste leegstand*. In totaal telt de provincie ongeveer 128 duizend vierkante meter ongebruikte ruimte.

Rotterdam koploper
Bij de steden voert Rotterdam de lijst aan met vijftien leegstaande panden. Daarmee blijft het Den Haag en Amsterdam (beide 14) voor. Apeldoorn (12) en Assen (11) volgen op de voet.

Dat staat in het vierde Automotive Rapport Vastgoed, dat op 14 februari het licht ziet tijdens de Dag van het Automotive Vastgoed dat in samenwerking met Vastgoedjournaal wordt georganiseerd.

Sprekers op het event zijn onder meer Van Mossel-topman Eric Berkhof, Willem Willemse (manager future retail bij BMW Nederland), Christopher Mertlitz (vice president bij W.P. Carey, dat in 2015 12 panden van Stern kocht) en Rob Weiss (directeur bij Ik Onderneem en bezig met de herontwikkeling van winkelgebieden buiten stadscentra), Aad Verkade (projectmanager Vastgoed bij Bovag) en Jeroen Frerichs, dga BAG Architecten.

Overzicht per provincie
Bezoekers van het event ontvangen na afloop het rapport. In het vastgoedrapport staat per provincie een overzicht van alle autopanden die te huur of te koop worden aangeboden (inclusief vierkante meters, prijzen, bestemming en een link naar het object).

*Automotive telt de leegstand op basis van alle panden die te huur of te koop zijn. Bij enkele panden zijn delen van het pand verhuurd. Indien duidelijk is om hoeveel ruimte het gaat, is deze niet in het totaal opgenomen. De peildatum is 20 januari 2017. In het geval van Care geldt dat er alweer doorstarts gerealiseerd kunnen zijn.

Voor meer informatie en deelname aan de Dag van het Automotive Vastgoed, klik HIER.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special