In 2023 moeten alle kantoorpanden label C hebben: Maar wist u dat dat dit in 2030 label A moet zijn?

Het is nu nog redelijk rustig in kantorenland. Echter er komt een groene (opgelegde) revolutie aan. Menig kantooreigenaar denkt nu nog, dat duurt nog wel even. Maar we spreker over 6 jaar dat kantoorruimte verplicht label C moeten hebben anders mag je het niet meer verhuren als werkruimte. En het duurt nog maar 13 jaar (2030) dat alle kantoorruimte verplichte label A moet hebben. 

De vraag die je jezelf moet stellen als kantoorbelegger / eigenaar is: Als ik in 2023 Label C moet hebben en 7 jaar later verplicht label A wat zou dan het perfecte traject zijn en hoe kijkt mijn vastgoedfinancierder naar dit traject?

Op 15 februari is er een Business Meeting gepland over dit prangende actuele vraagstuk. Diverse toppartijen hebben zich al aangemeld voor dit programma (zie de link hieronder). U wordt bijgepraat door de bron van deze nieuwe richtlijnen namelijk een beleidsmedewerker van Ministerie van BZK Annemieke de Vries en Thomas Piessens van het RVO.    

Hoe gaat een vastgoedfinancier om met deze nieuwe regelgeving? Welke invloed heeft het op bestaande financiering en wat worden de regels bij nieuwe financiering? Jos Jonkers, Business Manager ING Real Estate Finance zal de visie van de bank delen over deze verplichte regelgeving en de positie die de bank in zal nemen.

VIA DEZE LINK KOMT U BIJ HET GEHELE PROGRAMMA EN KUNT U ZICH AANMELDEN

 

 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special