BIM bruikbaar en betaalbaar door samenwerking Tekenplus en Vabi

Tekenplus en Vabi gaan samenwerken om corporaties te ondersteunen in het toekomstbestendig en efficiënt digitaliseren van de woningvoorraad. De roep naar datakwaliteit wordt steeds groter en digitale plattegronden en BIM modellen bevatten een schat aan waarde. Met de samenwerking wordt deze data nu bruikbaar voor iedereen bij de corporatie.

De samenwerking is gebaseerd op een groeimodel voor corporaties. Vabi levert automatisch gegenereerde 3D modellen van de gehéle woningportefeuille. De 3D modellen kunnen gaandeweg worden vervangen of verrijkt door BIM modellen van Tekenplus. Hierdoor ontstaat geleidelijk een meer gedetailleerdere weergave van het bezit van de corporatie.

Onderdeel van het geheel
“De BIM modellen van Tekenplus zijn vanaf nu geen losse bestanden meer, maar maken onderdeel uit van de vastgoedinformatie van de gehele organisatie”, zegt Jos Boetekees, directeur van Tekenplus. “Met de vastgoeddata oplossing van Vabi kan iedereen onze modellen inzien en hier data aan toevoegen of uithalen.”

“Wij zijn zeer gecharmeerd van de kijk van Tekenplus op BIM en de corporatiesector. Dit zorgt ervoor dat 3D modellen geen onnodige details bevatten en dat BIM betaalbaar blijft”, aldus Gerard Bergers, directeur van Vabi. “De vastgoeddata oplossing van Vabi wordt hiermee op een efficiënte manier verrijkt door de BIM modellen van Tekenplus”.

Een bijdrage van Tekenplus.



Reacties


Laatste nieuws