Blog: Verhoog verhuurbaarheid van uw vastgoed met hospitality

De huidige markt kampt met veel leegstand. Des te belangrijker om je te onderscheiden van de concurrentie. Denkt u bij het woord hospitality aan hotels met gastvrij personeel, een goed restaurant en veel faciliteiten? Think again! In de vastgoedbranche is hospitality een belangrijk speerpunt geworden. Huurders zijn niet meer snel tevreden. Leg de faciliteiten in uw pand eens onder de loep, uw afvalbeheer bijvoorbeeld. 

De huurprijs en de locatie zijn belangrijke factoren voor de aantrekkelijkheid van een pand. Daarna komen de faciliteiten die bijdragen aan een prettige beleving van huurders. Facility management is uit de kinderschoenen, dus tijd om dit onderwerp serieus te nemen. We leven in een belevingsmaatschappij. De inrichting van een pand moet passen bij de cultuur en werkwijze van huurders en gebruikers. Huurders krijgen een goed gevoel wanneer de basisbehoeften, zoals schone en functionele afvalinzameling, aanwezig zijn. Wanneer de basis gelegd is kan er met verschillende belevingsaspecten aan de hospitality van uw pand gewerkt worden.

De basis
Afvalmanagement is niets nieuws, wel de manier waarop we met afval omgaan en de efficiëntie van een goed georganiseerd afvalplan. Omdat verspilling uit den boze is geworden, scheiden we ons afval steeds beter. Velen zien het belang van afval scheiden en recyclen, maar niet iedereen. Goed werkende afvalvoorzieningen dragen bij aan de gastvrijheid van een pand. Wordt u blij van een vieze containerdeksel die u moet aanraken wanneer u iets weggooit? Nee. Uw huurders ook niet. Evenals een stinkende, vuile of overvolle container. Of erger nog; géén container. Goede afvalvoorzieningen zien we snel als vanzelfsprekend. Pas als het er niet is, wordt het irritant.

Communicatie
Heldere communicatie over het afvalbeheer in een pand beïnvloedt huurders meer dan u zich misschien realiseert. Met de juiste communicatie maakt u verwachtingen duidelijk en afval weggooien zelfs aantrekkelijk. De vormgeving van afvalbakken en de communicatie hieromheen dragen bij aan een positieve beleving en de stimulans om afval (op de juiste manier) weg te gooien. Als afvalinzamelaar denken wij graag mee hoe we uw huurders optimaal meekrijgen in een afvalplan. Van modulaire containers, afvalstroomborden, bewegwijzering en informatiefolders tot een instructievideo van uw milieustraat. Milieu Service Nederland heeft voor elk afvalprobleem (bij u of uw huurders) een oplossing. Afvalbeheer in de vastgoedsector is hiermee uitdagender dan ooit geworden.

Een blog van Milieu Service Nederland. Voor een gratis afvalscan of vrijblijvend gesprek komt één van de Vastgoed Branchemanagers graag bij u langs. De contactgegevens vindt u hier

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022