BPD realiseert compleet nieuwe duurzame woonwijk op Cobercoterrein

Een mooi project weer van BPD: Direct naast de  Arnhemse binnenstad -  aan de Rijn - komt een nieuwe, duurzame en autoluwe stadswijk waar 280 stadswoningen en appartementen komen. Studioninedots uit Amsterdam-Noord is de ontwerper van het plan.

De ontwikkeling is mogelijk dankzij een overeenstemming tussen zuivelgigant FrieslandCampina en ontwikkelaar over de verkoop van het voormalige Cobercoterrein waarbij de historische karakteristieke gebouwen behouden blijven.

De stadsontwikkelaars van BPD gaan de uitdaging aan om op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco een nieuw stadsgebied te ontwikkelen waar wonen en werken samenkomen en waarvan de historische betekenis behouden blijft.

Ook een foodmarket
Bovendien moet in het nieuwe stadsdeel ruimte zijn voor diversiteit en recreatie. Voor de herontwikkeling heeft het College van B&W van Arnhem een ambitiedocument vastgesteld met uitgangspunten, kaders, ambities en randvoorwaarden. Het plan van gebiedsontwikkelaar BPD is tijdens de selectie als beste uit de bus gekomen. De karakteristieke historische fabrieksgebouwen van Coberco worden in dit plan het multifunctionele hart van de wijk, dat de naam de ‘De Melkfabriek' draagt. Hierin is alle ruimte voor voor een foodmarket, horeca, evenementen met kunst en cultuur, ondernemers en een stadsbrouwerij.  

Reacties
Gerard Menting, directeur corporate Real Estate FrieslandCampina: "Wij hebben er alle vertrouwen in dat het voorstel van BPD voor de ontwikkeling van het voormalige Cobercoterrein in de toekomst zal leiden tot een nieuwe stedelijke hotspot binnen de gemeente Arnhem. Waarvan het historische karakter behouden blijft."

Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD: "De bewoners van Arnhem krijgen er een prachtig en duurzaam stuk stad bij met de bestaande fabriek als hart. Met de invulling van deze fabriek beginnen we wat ons betreft morgen! Door onze betrokkenheid bij meerdere projecten in Arnhem weten wij dat diverse lokale ondernemers en instellingen staan te popelen om zich op één van de meest mooie en strategisch gelegen locaties van Arnhem te vestigen. Mede door het concept van Studioninedots als basis te nemen en samen te werken met erfgoedspecialist BOEi en diverse lokale partijen, hebben we iets unieks neer kunnen zetten. Met de transformatie van het Cobercoterrein geven we verdere invulling aan onze strategie als binnenstedelijke gebiedsontwikkelaar."

Friesland Campina heeft zich voor de verkooptransactie laten adviseren door 3Stone Real Estate en De Brauw Blackstone Westbroek N.V.

Het bijgevoegde beeld is gemaakt door Studioninedots|Studiospacious|BPD. Voor meer foto's kijk op www.studioninedots.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022