Dit helpt corporaties bij grote verduurzamingsopgave in bestaande bouw

Met de kant-en-klare pakketten van 'Beter op de meter' kunnen corporaties in korte tijd en voor een betaalbare prijs de energieprestatie van hun woningvoorraad verbeteren. Voor bewoners betekent dit meer comfort en geen klachten meer over vocht en tocht.

Hemubo, Smits Vastgoedzorg, Rutges vernieuwt en TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep ontwikkelden samen met gerenommeerde co-makers een slimme geïntegreerde aanpak om corporaties te helpen bij de grote verduurzamingsopgave in de bestaande bouw: Beter op de meter. Dit is een ‘no-regret’-oplossing; door de modulaire aanpak is het mogelijk om in stappen tot Nul-op-de-meter te komen.

Portiekwoningen
Beter op de meter kende al een aanpak voor rij- en hoekwoningen, waarbij met een investering van €30.000 de bewoner maar liefst 80% bespaart op zijn energierekening. Sinds kort is Beter op de meter uitgebreid met een modulaire aanpak voor portiekwoningen. De slimmigheid van deze aanpak zit in het geïntegreerde prefab gevelconcept waarin de installaties zijn verwerkt. Met de basisingreep wordt al 50% aan energiekosten bespaart en met de plusvariant wordt zelfs 80% besparing gerealiseerd. Ook is een Nul-op-de-meter ingreep mogelijk, zodat de Energieprestatievergoeding (EPV) van toepassing is. Door vergaande ketensamenwerking is Beter op de meter niet alleen een uitgekiend geïntegreerde oplossing geworden, maar zijn de pakketten ook tegen een scherpe prijs verkrijgbaar.

Schaalbaar
Beter op de meter is zowel in te zetten per individuele woning (n=1) als per complex. Dit maakt het concept aantrekkelijk voor corporaties die willen verbeteren bij mutaties of in situaties waar draagvlak nodig is voor de aanpak. Met de modulaire opzet van de pakketten is het bovendien mogelijk om, indien gewenst, in stappen naar Nul-op-de-meter te komen. Dat biedt corporaties ruimte om naast energiebesparende maatregelen ook andere noodzakelijke woningverbeteringen door te voeren.

Beter op de meter is realiseerbaar in slechts vijf werkdagen en verkrijgbaar vanaf €30.000 per woning voor gezinswoningen en vanaf €37.500 voor portiekwoningen. Kijk voor een volledig overzicht van de pakketten, ingrepen en bijbehorende prijzen op www.beter-op-de-meter.nl.

Beter op de meter is een concept van de makers van het Renovatiekompas: Hemubo, Smits Vastgoedzorg, Rutges vernieuwt en de in TBI WOONlab samenwerkende bedrijven ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. Samen bundelen zij hun kennis om slimme concepten te ontwikkelen voor energetische woningverbetering. 

Een bijdrage van ERA Contour.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022