Eerste Christie’s Lates verbindt kunst met vastgoed

Overgewaaid uit Londen vond gisteravond de eerste Christie’s Lates in Amsterdam plaats. Enkele honderden chique geklede bezoekers konden in een exclusieve setting zich verwonderen aan de uitgestalde kunst en een blik werpen op te koop staande dure huizen. VJ was erbij.

Het was de eerste concrete samenwerking tussen veilinghuis Christie’s en de vastgoedtak Christie’s International Real Estate op Nederlandse bodem. In Londen zijn deze ‘Lates’ evenementen al een groot succes gebleken. “Daar moeten we zelfs mensen aan de deur weigeren, zo vol wordt het anders”, zegt Hans Veenhuijsen, managing partner bij R365|Christie’s International Real Estate. Hij organiseerde de eerste Lates op Nederlandse bodem op de locatie van het gelijknamige veilinghuis aan de Cornelis Schuytstraat in de hoofdstad. Veenhuijsen is tevreden met de toeloop van de eerste Nederlandse Lates, hoewel hij verwacht dat wanneer het evenement in het collectieve geheugen zal zitten, de volgende edities nog meer bezoekers zullen trekken. De volgende is overigens al op 7 december gepland en ook voor 2017 zullen in het voorjaar twee Lates-evenementen worden gehouden.

Samenhang
Veenhuijsen: “Met de Lates benadrukken we de samenhang van de actuele veilingen van Christie’s met Christie’s Real Estate. Door het Christie’s label krijgt het woningaanbod een exclusief karakter. In deze feestelijke setting kunnen mensen ongedwongen een kijkje bij ons nemen.”

In drie verdiepingen wurmden de bezoekers zich langs alle wanden met moderne te veilen kunst – voornamelijk schilderijen en (strip)tekeningen – met als thema ‘Food for Thought’. De veilingprijzen hingen als indicatie erbij, variërend van €3000 voor een klein werk van een moderne kunstenaar tot meerdere tonnen voor muurvullende schilderijen van populaire hedendaagse schilders. Kunstkenners vertelden ter plekke over de achtergronden van de uitgestalde werken. De nostalgische Franse striptekenaar Jean-Pierre Gibrat was erbij om zijn bijzondere stripboeken die vaak over historische thema’s gaan, te signeren.  

Tussendoor was een worstproeverij van de nog jonge Nederlandse worstmaker Brandt & Levie. Alles wat u wist over worsten mag u opzijzetten, deze worsten zijn van een andere, veel hogere orde. Uw VJ-verslaggever heeft ter plekke na het proeven terstond twee worsten (zes euro per stuk) gekocht: één met blauwe kaas en met venkelsmaak. Verderop konden champagnes van kleine wijnhuizen worden geproefd en besteld. Zelfs een portie friet was te bestellen, maar dan wel in een zeer exclusieve variant van Frietboutique.

Maquette
Het woningaanbod van Christie’s Real Estate werd ter plekke getoond door grote afbeeldingen van villa’s, rietgedekte boerderijen, grachtenpanden en nog te bouwen luxe appartementen. Als primeur werd de maquette van project STATE in Amsterdam van VORM Projectontwikkeling gepresenteerd. Dit zeer luxe appartementencomplex dat geïnspireerd is op het Flatiron Building in New York komt in het Amstelkwartier te staan. Alle koopappartementen, 42 stuks, met prijzen die variëren tussen de zes ton en vier miljoen euro zijn allemaal al verkocht, zo meldt De Ruiter. Het duurste appartement geldt voor het penthouse op de 22e verdieping, de eerste in Nederland met een zwembad op het dak. De 252 huurappartementen worden na realisatie door Bouwinvest in belegging genomen.  

Wie de volgende keer erbij wilt zijn, die kan HIER meer informatie vinden. De toegang is kosteloos.  



Reacties


Laatste nieuws