Column: Energiebesparende maatregelen in de zorg

Als energieleverancier leveren wij aan diverse zorginstellingen in Nederland. Dit zijn meestal locaties met een hoog energieverbruik. Verscheidende apparaten staan dag en nacht aan om de gebruikers van hun diensten te voorzien wanneer nodig. Aangezien energiekosten een hoge kostenpost vormen voor ieder bedrijf proberen wij onze klanten te helpen in ieder geval onnodige kosten tegen te gaan. Zeker voor zorginstellingen is dit van belang, daar dit vaak drukt op het budget.

Zoals wel vaker beschreven dient een energieleverancier tegenwoordig meer te doen dan enkel energie te leveren. Daarom zijn wij bezig met diverse innovaties om onze klanten te helpen inzicht en vooral grip op hun energieverbruik te laten krijgen. MAINpoort is een van de producten die daarin voorziet.

MAINpoort voorziet gebruikers van real-time data waardoor zij hun energieverbruik altijd en overal kunnen inzien. Veel zorginstellingen hebben meerdere locaties waardoor MAINpoort ideaal is voor het gebruik hiervan. Locaties kunnen worden toegevoegd, waarna deze kunnen worden vergeleken op basis van gebruik per vierkante meter of aantal gebruikers. Door dit transparante overzicht weten klanten precies op welke locatie zij energiebesparende maatregelen kunnen treffen.

In MAINpoort kunnen waarden worden ingesteld die significant zijn voor het verbruik van een locatie, wanneer deze waarden worden overschreden worden er notificaties gestuurd. Heeft u bijvoorbeeld de airco of verlichting per ongeluk aan laten staan? Via de MAINpoort-app ontvangt u een bericht in verband met het verhoogde verbruik waardoor u direct kunt overgaan tot actie.

Wilt u meer weten? Via deze link vindt u alle informatie over deze tool.  

Een column van Dennis Ostendorf, commercieel directeur bij MAIN Energie.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022