OVG maakt sprong naar de Verenigde Staten

Met de opening van een kantoor in New York breidt OVG Real Estate zijn activiteiten uit in de Verenigde Staten. OVG zegt hiermee gehoor te willen geven aan de internationale behoefte van kantoorgebruikers in intelligente, high-tech en duurzame kantoorgebouwen, zoals The Edge in Amsterdam. OVG streeft ernaar vergelijkbare gebouwen in de VS te ontwikkelen.

De aankondiging markeert OVG’s eerste uitbreiding in een markt buiten Europa. De werkzaamheden in de VS zullen worden geleid door Jan-Hein Lakeman, die per 1 oktober 2016 de functie van Managing Director van OVG Real Estate USA Holding zal vervullen. Opgeleid binnen OVG heeft Lakeman in de afgelopen 12 jaar verschillende commerciële rollen en (inter)nationale management posities vervuld binnen de firma. Op dit moment maakt hij onderdeel uit van het Nederlandse management team.

Reactie Van Oostrom
In reactie op het nieuws zegt Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG Real Estate: “Dit is voor mij een droom die uitkomt. We zijn verheugd met deze kans om significant bij te kunnen dragen om ook de grote steden in Amerika klaar te maken voor de toekomst en de wijze waarop Amerikanen hun werkruimtes ervaren te transformeren met moderne en duurzame technologie. Ook kijken we ernaar uit om onze passie en visie te brengen naar deze nieuwe markt waar een grote vraag naar intelligente leef- en werkomgevingen bestaat. We blijven streven naar het creëren van positieve, menselijke, economische en ecologische impact voor grote steden in de wereld.”

Jan-Hein Lakeman, aankomend MD van OVG’s activiteiten in de VS, onderstreept dit: “We zijn ontzettend enthousiast wat betreft ons vooruitzicht in Amerika. De hoeveelheid kansen in een markt waar de meeste multinationals van de wereld gevestigd zijn is enorm. We vertrouwen op de kracht van onze reputatie als ontwikkelaar van intelligente, duurzame technologieën en de meest gezonde en productieve werkomgevingen. De focus van OVG zal in eerste instantie liggen op het ontwikkelen en herontwikkelen van kantoorgebouwen in Noordoost-Amerika, tussen Boston en Washington. De eerste reacties van potentiële partners bevestigen onze doelstellingen. We kijken er dan ook naar uit om meer aankondigingen te kunnen doen in de nabije toekomst.”

Europese samenwerkingen
De sprong naar de VS volgt op meerdere aankondigingen rondom recente projecten in Europa. Zo kondigde OVG vorige week een samenwerking aan met de Europese investeerder FREO, waarmee OVG de ‘East Side Tower’ in Berlijn zal ontwikkelen. Deze toren wordt een van de hoogste gebouwen van de stad en zal een boegbeeld zijn van het innovatief bouwen en gebruiken van technologie.

Reacties