Uit een selectie van elf inschrijvingen is Gapph gekozen tot beste leegstandbeheerder voor woningcorporatie de Alliantie. Gapph zorgt vanaf 1 juli dit jaar voor de volledige ontzorging met betrekking tot het leegstandbeheer en tijdelijke verhuur van corporatiewoningen in Almere, Amersfoort en omstreken, Amsterdam en Gooi en Vechtstreek.

De exclusieve samenwerking tussen De Alliantie en Gapph wordt door middel van een mantelovereenkomst voor een lange periode vastgelegd.

“We hebben veel ervaring met het beheer van woonwijken. Tientallen woningcorporaties in Nederland worden door Gapph ontzorgd in het leegstandbeheer en tijdelijke verhuur van woonwijken. De ervaring leert dat een goed geselecteerde doelgroep zelfs de dynamiek en leefbaarheid in een wijk kan verbeteren. Onze focus ligt, naast het volledig ontzorgen van de Alliantie, op het leveren van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en het leefbaar houden van de woonwijken. Dat doen we onder andere door het regelmatig organiseren van leefbaarheidsprojecten/evenementen in woonwijken of straten”, aldus Commercieel Directeur Johan van Haaster van Gapph.

Herstructureringsprojecten
Bij alle herstructureringsprojecten van de Alliantie, komen woningen vaak voor langere tijd leeg te staan. De kans op kraak, vandalisme, brand en verloedering is dan groot en dat maakt de omgeving voor omwonenden onprettig of zelfs onleefbaar. Gapph zorgt ervoor dat goed gescreende bewoners in de lege woningen worden geplaatst. Zij zorgen ervoor dat de woningen worden beschermd en dat de buurt veilig en beheersbaar blijft.  

Daar waar nodig wordt Gapph ook ingezet voor het huisvesten van studenten en statushouders. Op meerdere locaties in Nederland verzorgt Gapph inmiddels de huisvesting van deze doelgroepen.

Sterke groei
Sinds de oprichting eind 2013 is Gapph uitgegroeid tot de derde leegstandbeheerder van Europa en breidt zij haar activiteiten voortdurend uit in binnen- en buitenland. Gapph is met 65 ervaren collega’s actief in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Woningcorporatie de Alliantie, één van de grootste woningcorporaties van Nederland, heeft circa 60.000 woningen in de noordvleugel van de Randstad. 

Illustratie betreft tijdelijke woningen uit het bezit van de Alliantie

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special