Sporthal Panningen bereikt 75% CO2 emissiereductie door langjarig prestatiecontract met Manesco

Stichting Sporthal Helden sloot vandaag een energieprestatiecontract met Manesco. Bij dit 15-jarig contract draagt Manesco zorg voor zowel de realisatie, financiering als instandhouding van LED verlichting, HR verwarming en opwekking met zonnepanelen. De investering van de extra duurzame maatregelen wordt door Manesco volledig gefinancierd uit de energiebesparing, waardoor de jaarlijkse exploitatielasten van de sporthal zelfs dalen.

De sporthallen in gemeente Peel en Maas worden momenteel geheel gerenoveerd, waarbij maatregelen worden genomen voor zowel de gebouwschil als de installaties. Deze leiden naast energiebesparing tevens tot een verbeterd binnenmilieu, zoals state-of-the art duurzaam licht voor de sporters. Om de langjarige prestaties te kunnen garanderen wordt samengewerkt met Unica, TRILUX, Remeha en Escoplan. Het Limburgs Energie Fonds en Rabobank verzorgen de financiering van Manesco. Eversheds was juridisch adviseur.

Onvoldoende budget
Hans Derks - penningmeester van de stichting Sporthal Helden - is blij met het contract: “We hadden onvoldoende budget voor ál onze duurzame ambities. Manesco investeert in de maatregelen én garandeert de prestaties gedurende 15 jaar. Met deze ‘managed service’ worden wij volledig ontzorgd.” Jeroen Nollet, voorzitter van Manesco, stelt dat "de forse energiebesparing met name te danken is aan het integrale pakket aan maatregelen voor zowel de gebouwschil als installaties en een vereenvoudigde manier van monitoring.”

Op de foto van links naar rechts: Peter op het Veld (SSH), Steffie Crins (Unica), Hans Derks (SSH), Jeroen Nollet (Escoplan), Ronald Heuvelmans (SSH) en Peter Thissen (Unica).

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022