Nieuwe opleiding Systeemarchitect Gebouwautomatisering en – beheer voorziet in dringende behoefte

Er is grote behoefte aan goed opgeleide mensen die in staat zijn om op conceptueel niveau verschillende technische disciplines aan elkaar te koppelen. Om die reden heeft TVVL in samenwerking met de brancheorganisatie Gebouwautomatisering (FHI) en OTIB, de cursus Systeemarchitect opgezet.

Irene Meijdam, Marketing en Communicatie van TVVL, het platform voor mens en techniek hierover: “In gebouwen zijn steeds meer technische installaties nodig voor veiligheid, optimaal energiegebruik en comfort. Bovendien worden gebouwen vaker verbonden met hun omgeving om slim energie uit te wisselen. Een gebouwautomatiseringssysteem vormt daarbij de spin in het web om te zorgen dat alles integraal samenwerkt, én is essentieel in de beheersing van de levensduurkosten van het gebouw.”

Afstemmen met gebouweigenaar en gebruiker staat centraal
De systeemarchitect functioneert volgens Meijdam als ontwerper en projectmanager van het gebouwautomatiseringssysteem en zorgt voor optimale integratie van eisen en ontwerpkeuzes. Afstemming op de gebouweigenaar en gebruiker staat hierin centraal.

“Als antwoord op deze opleidingsbehoefte heeft TVVL samen met brancheorganisatie Gebouwautomatisering (FHI) en OTIB de cursus Systeemarchitect opgezet. Een cursus op post-hbo niveau, die in 15 dagen opleidt naar een professionele Systeemarchitect Gebouwautomatisering en Beheer”, aldus Meijdam.

Inhoud
De inhoud en relevantie van deze cursus wordt in de onderstaande animatie uitgelegd:

De cursus Systeemarchitect Gebouwautomatisering en -beheer start 7 oktober aanstaande en vindt plaats in het Intechnium-gebouw, Korenmolenlaan 4 te Woerden. Inschrijven en meer informatie over de kosten kunt u via het TVVL-cursusbureau opvragen via cursus@tvvl.nl of op 088 401 06 06.    

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022