Einde rolcontainers nabij? Afvalverwerking kan hygiënischer en duurzamer

Wellicht heeft u er al eens van gehoord: de miniperscontainer. Deze is klein, geurvrij, schoon, duurzaam en kostenbesparend. Wilt u weten of u hier ook voor in aanmerking komt? Op de Provada kunt u een gratis afvalscan laten maken bij de stand van Beelen.

Wat betekent het gebruik van de miniperscontainer precies? Naast het geringe formaat heeft deze pers het voordeel dat er verrassend veel afval in kan, dat deze geurvrij is en niet lekt. Het gebruik van de minipers draagt bovendien bij aan het duurzaamheidsstreven. Beelen Nederland toont van 7 tot en met 9 juni op de Provada in de RAI deze uiterst compacte miniperscontainer. Hiermee zet Beelen een ‘next step’ in de afvalverwerking, die zeer goed toepasbaar is in de vastgoedsector.

De oppervlakte van een miniperscontainer bedraagt slechts 3 m2, minder dan de helft van een gemiddeld parkeervak. Door deze compacte afmetingen is de pers ook op kleinere oppervlakten en/of moeilijk bereikbare locaties te plaatsen en zelfs binnen. De minipers is daardoor ideaal voor bijvoorbeeld parkeergarages, recreatie- en evenemententerreinen, kantoorpanden en winkelcentra.

Inhoud en perswisseling
De miniperscontainer perst aanzienlijk veel afval weg: er gaan maar liefst 28 ledigingen van een 1100 liter rolcontainer in de minipers. Hiermee kan dus 28 m3 worden weggeperst op een vloeroppervlak van 3 m2. Wanneer de pers vol is wordt hij door de speciale minipersauto volledig gewisseld voor een schone (foto onderaan). De pers wordt dus niet afgekoppeld waarbij allerlei restafval vrijkomt. Op deze manier blijft de ruimte waar de pers staat ook goed schoon en vrij van ongedierte.

Gebruiksvriendelijk
Op warme dagen is het gebruik van een rolcontainer met bedrijfsafval niet altijd even aangenaam. Door de hitte gaat het afval stinken en is het geen pretje om langs een afvalverzamelplaats te lopen. Deze klachten zijn er niet met een perscontainer, omdat deze volledig is afgesloten en daarom vrij van onaangename geuren. Bovendien is de pers waterdicht en zal dus geen lekkage vertonen. U kunt de container daarom gerust op een binnenlocatie laten plaatsen; uw huurders zullen hier geen last van ondervinden.

Duurzaam en kostenbesparend
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat steeds hoger in het vaandel bij de ondernemer van tegenwoordig. Hoe vaak wordt uw afval op dit moment opgehaald? Wellicht komt er een paar keer per week een vuilniswagen. Omdat de minipers veel afval wegperst en pas geleegd wordt zodra dit echt nodig is, zijn er minder transportritten nodig ten opzichte van het gebruik van rolcontainers. Dit zorgt voor vermindering van dure transportbewegingen en dat betekent direct een financieel voordeel in de servicekosten voor de huurders. 

Tevens wordt de minipers niet met een vuilniswagen geleegd, maar met een speciaal hiervoor ontworpen voertuig. Deze miniperswagen is klein en behendig en stoot minder CO2 uit dan vuilniswagens. Niet alleen het aantal transporten is dus kleiner, maar ook de CO2-uitstoot per rit.

Hefkantelsysteem
Met het optionele hefkantelsysteem kunt u gemakkelijk kleine rolcontainers legen in de minipers. Dit systeem werkt op dezelfde wijze als de hefbomen op de gebruikelijke vuilniswagen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als er afval verspreid wordt verzameld en naar een centraal punt wordt gebracht, bijvoorbeeld op een recreatiepark. Zo is dit een zeer gebruiksvriendelijke manier om afval in te zamelen.

Transparant
Bij het ledigen van de miniperscontainer wordt te allen tijde het gewicht van de inhoud gemeten. Dit wordt opgeslagen in het verwerkingssysteem van Beelen. Hiermee krijgt u in een heldere rapportage inzichtelijk welk gewicht per afvalstroom van uw locatie wordt afgevoerd. Hiermee creëren we tevens heldere overzichten van het daadwerkelijke recyclingpercentage.

Provada
De minipers van Beelen is tijdens de gehele Provada, 7, 8 en 9 juni, te bezichtigen bij de stand in Hal 10-03. Hier kunt u een gratis afvalscan laten maken om te zien of uw bedrijf in aanmerking komt.


Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Beelen Nederland op 088 26 00 300 of info@beelen.nl, of rechtstreeks met Richard Fennis op 06 11 79 04 48 of rfennis@beelen.nl.

Een bijdrage van Beelen.

 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special