Amsterdam: duurste appartement vs. goedkoopste

Het is vrijdag, dan geven wij u graag iets om bij weg te dromen. Vandaag kijken wij op Funda naar het contrast tussen het duurste en het goedkoopste appartement in Amsterdam. Het ene object wordt omschreven als ‘uniek penthouse’ en de ander als ‘pied-a-terre voor de studerende zoon of dochter’. Een duidelijk verschil, dat zich verder uit in buitensporige verhoudingen geënt op bvo, locatie en voorzieningen.

Het goedkoopste appartement - € 74.500 k.k. 
Het goedkoopste (éénkamer)appartement vinden wij in de Vensenpolder aan de rand van Diemen. Zoals de makelaar het object omschrijft: ‘De woning bestaat uit één open ruimte met openslaande deur naar het balkon.’ De woonstudio is voorzien van douche met toilet en een kleine keuken.De locatie laat wat te wensen over, maar als de nood hoog is heeft een woningzoekende toch alle voorzieningen die men nodig heeft. Maar zoals u kunt verwachten krijgt men voor €74.500 in Amsterdam niet veel. Ter vergelijking: in een andere stad, kan men voor het zelfde geld een prachtige 2-onder-1-kapper kopen. 

Specs:
- €74.500
- Circa 28 m2
- Douche, toilet en keuken aanwezig
- Opmerkelijk, de vraagprijs is recent met €5.500 gestegen

Het duurste appartement - € 3.800.000 k.k.
Uiteraard betreft dit een penthouse en niet zomaar eentje. Dit penthouse bevindt zich op de 27e verdieping van de woontoren Symphony middenin de Amsterdamse Zuidas. Het penthouse is aan de hand van architecten Dick Smeding en Jan des Bouvrie gerealiseerd.Bij een penthouse van dergelijke omvang is de beschrijving ook wezenlijk anders:De ruimtes lopen vloeiend via een brede corridor in elkaar over en dankzij slimme oplossingen, een doordacht lichtplan en een sublieme afwerking met kwalitatief hoogwaardige terugkerende materialen is een intieme en aangename ambiance gerealiseerd met maximaal comfort en luxe.’ Aldus de makelaar op Funda. 

Specs:
- €3.800.000 k.k.
- Circa 381 m2 (5 kamers)
- 2 badkamers, 1 apart toilet
- Sauna, jacuzzi, douche en toilet
- 1 woonlaag, 27e verdieping
- Lift naar woning

Benieuwd naar wat u zou kunnen kopen voor €3,8 miljoen in een andere stad (die niet oververhit is)? Dat is bijvoorbeeld een gerestaureerd klooster met 19 kamers. Klik hier en zie het verschil.

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten