Realiteit: drijvende villa’s met kamers onder water

Dit huishouden staat half ‘onder water’, letterlijk! Wie denkt dat het hier om een niet uit te voeren concept gaat heeft het mis. Vastgoedontwikkelaar Kleindienst Group wil deze drijvende huizen eind dit jaar af hebben, zodat de bewoners in 2017 hun intrek kunnen nemen.

Laat u inspireren door ‘The Floating Seahorse’.

1,5 miljoen
In Dubai zijn verschillende innovatieve architectonische hoogstandjes te vinden. Het nieuwste, en misschien wel meest ambitieuze, project dat de stad produceert is ‘The Floating Seahorse’. Dit is een serie luxueuze drijvende villa’s die gedeeltelijk kamers onder water hebben. De villa’s worden gebouwd door Kleindienst Group en zullen naar verwachting circa €1,5 miljoen kosten.
Een boot, geen villa
Volgens ontwikkelaar Kleindienst is The Floating Seahorse in essentie een boot en geen villa. Het idee is om een gebied te maken dat bestaat uit 42 villa’s waarbij iedere villa een klein 160 m2 aan vloeroppervlak heeft, verdeeld over drie verdiepingen. De onderste verdieping ligt hierbij daadwerkelijk onder de waterrand.
Op de bovenste verdieping is ruimte voor een douche, een aanrecht, minibar en jacuzzi. Uiteraard is de vloer van glas zodat de ‘tussenverdieping’ te zien is. Op de tussenverdieping vindt men het woongedeelte, keuken en eetkamer. En dan de publiekstrekker, de onderste verdieping. Hier is de ‘masterbedroom’ gesitueerd alsmede de badkamer. Iedere verdieping is uitgerust met ramen van de vloer tot het plafond voor een optimaal uitzicht op de onderwaterwereld van de oceaan.

Onderdeel van project
De Floating Seahorse villa's zijn onderdeel van ontwikkelproject 'The Heart of Europe', dat bestaat uit een groep kunstmatig gemodelleerde eilanden gebaseerd op Europees design en erfgoed. The Heart of Europe ligt in het gebied The World, een ‘man-made’ archipel in de vorm van een wereldbol op ongeveer 4 kilometer van de kust van Dubai.

De ontwikkelaars van de Floating Seahorse wilden met dit project ook zorgdragen voor de bedreigde populatie van zeepaardjes en maakt daarom een kunstmatig koraalrif onder de drijvende villa’s. Kleindienst CEO Josef Kleindienst zei hierover: "The Seahorse is an endangered species and we will create an artificial coral reef beneath the luxury retreats which will be a protected area in which seahorses can safely live and breed. Very soon, people will be able to see up-close and personal, the beautiful and elegant Arabian horse of the ocean – the seahorse!"

Reacties