Gemeente Rotterdam verwikkeld in vastgoedfraudezaak

De dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam is voor circa €7-8 miljoen in het schip gegaan met het voormalig poppodium Waterfront aan de Boompjeskade.

De gemeente is eigenaar van het poppodium. Volgens RTV Rijnmond die er vanochtend over berichtte draait de fraude om de huurder ASG-KAN Holding, de aannemer – tevens de vader van de huurder - en de afdeling Vastgoed van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente. Zo zouden er verbouwingen niet zijn uitgevoerd maar wel betaald en wel gerealiseerde verbouwingen dubbel gefactureerd.

Geen goedkeuring
Volgens directeur Paula Verhoeven van de dienst Stadsontwikkeling is €6,2 miljoen van alle ingediende facturen niet voorzien van gemeentelijke goedkeuring. Bovendien werd sinds 2010 geen huur betaald op grond van een eerder gesloten overeenkomst waarbij een deel van de huurschuld zou worden kwijtgescholden.

“Alle procedures voor betalingen zijn binnen Stadsontwikkeling niet nageleefd'', zegt wethouder Ronald Schneider tegen RTV Rijnmond. Hij gaat aangifte doen. Aankomende vrijdag wordt een rapport hierover gepresenteerd. 


BEZOEKTIP:
30 juni: Rotterdamse Vastgoeddag

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021