Kogel door de Kuip: BAM bouwt nieuwe voetbaltempel

Het bouwbedrijf BAM mag De Kuip vernieuwen. De verbouwing zal ongeveer drie seizoenen duren. Verkenners Kuip kiezen voor verbouwplan BAM. "Dit is een unanieme beslissing", aldus een woordvoerder van een adviescommissie in het AD. Directeur Marc de Vreede van BAM Utiliteitsbouw is blij met het vertrouwen. "Dat iedereen bij Feyenoord er achter staat, geeft een enorme boost." 

Red de Kuip legt zich neer bij het besluit van de adviescommissie. "Wij willen BAM van harte feliciteren. De verkenners en het ondersteuningsteam hebben een grote inspanning geleverd. Dit verdient veel waardering."
BAM en Red de Kuip waren sinds begin april de enige overgebleven partijen voor dit grote project.
De gemeente zal nog akkoord moeten gaan met een garantstelling voor een deel van het bedrag dat met de bouw gemoeid is. De verbouwing kost 200 miljoen euro.

BAM garandeert dat er tijdens de verbouwing plek is voor minimaal 50.000 toeschouwers. Als het aan het bouwbedrijf ligt, beginnen de werkzaamheden in de zomer van 2015.
70.000 plaatsen

In het plan van BAM krijgt De Kuip 70.000 plaatsen doordat de tweede ring verlengd wordt. Ook komt er een dak op het stadion. Er is ook financiering mogelijk voor een nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord.

De adviescommissie werd vorig jaar ingesteld om draagvlak te creëren bij de club, de supporters en de politiek nadat het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders het voorstel voor een geheel nieuwe Kuip introk nadat bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad tegen zou stemmen.



Reacties


Laatste nieuws