Hoe scoort WonenBreburg dit jaar in de Reputatie Monitor?

Benieuwd hoe WonenBreburg dit jaar in de Building Business Reputatie Monitor scoort? In vorige jaren deed deze corporatie met een bezit van ongeveer 30.000 woningen in Breda en Tilburg het heel goed.

In 2012 stond WonenBreburg op de vijfde plek bij de woningcorporaties, vóór een aantal bekende Randstedelijke corporaties. In 2009 was dat zelfs een tweede plek. Daarna is de reputatie heel geleidelijk elk jaar ietwat teruggezakt. Zet deze trend door in 2013?

Wat brengt de toekomst?

Moeilijk te voorspellen, want vorig jaar boekte WonenBreburg een aanzienlijke terreinwinst op de reputatieaanjager ‘servicegerichtheid’, een belangrijke reputatieaanjager voor corporaties volgens de respondenten in het onderzoek. Ook steeg WonenBreburg nog wat op de reputatieaanjagers ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen’ en ‘bedrijfsmatige werkwijze’. Dit zou op een trendbreuk kunnen wijzen, terug naar boven dus. Daar staat tegenover dat WonenBreburg nogal matig scoort op de gedragsintentie ‘in de toekomst zaken doen met’. Deze gedragsintentie voorspelt vaak toekomstige reputatiescores. 



Reacties


Laatste nieuws