Extra stoel nodig tijdens besprekingen omtrent vastgoedfinanciering

Op 24 maart staat de Dag van de vastgoedfinanciering gepland. Op dit jaarlijks terugkerende evenement komt MAIN Energie ook ieder jaar. Tijdens dit congres worden de financiële- en vastgoedsector weer helemaal bijgepraat over actuele financieringsvraagstukken.

Door de aantrekkende markt is er tegenwoordig weer een groeiende vraag naar bouw van nieuwe panden. Waar het in het verleden vooral ging om uiterlijk vertoon, efficiency in het aantal gebruikte vierkante meters en verkoopbaarheid, is er door de jaren heen ook een groene wind gaan waaien door de vastgoedsector.

Als energieleverancier voor de vastgoedsector van diverse vastgoedpartijen denkt MAIN Energie vaak mee met diverse vraagstukken als het gaat om vastgoedfinanciering en duurzaamheid van panden. Vanuit de overheid is er steeds meer regelgeving en dienen panden in het bezit te zijn van duurzaamheidscertificaten. Tevens hebben diverse banken hun strategie hierop ingesteld en wordt in de komende jaren financiering van panden met een A-label gestimuleerd. Verder worden projectbouwers aangemoedigd panden te ontwikkelen die uitblinken op het gebied van duurzaamheid of een sociale verbetering van een gebied zijn.

Als vastgoedontwikkelaar staat u dus aan de start van een veranderende markt. U kunt hier zelf verantwoordelijk voor zijn en ervoor zorgen dat de omgeving waar nieuwe panden worden geplaatst bespaard blijft van CO2-uitstoot. Het voordeel voor u is dat vastgoed zijn waarde zal behouden in de toekomst en meer toekomstige huurders kan aantrekken die duurzaam willen ondernemen.

De besprekingen omtrent vastgoedfinanciering hebben naast de vastgoedpartijen en de ontwerpers dus een extra stoel nodig aan tafel; die van de energieleverancier!

Een bijdrage van MAIN Energie.



Reacties


Laatste nieuws