Het verschil tussen een algemene bank, vastgoedbank en andere vastgoedfinanciers

De financiering van panden is aan verandering onderhevig en om de waarde van vastgoed te bepalen zijn diverse methodes beschikbaar. Er zijn diverse aspecten die hier invloed op uitoefenen, zoals rente, huurfactor en indexering op het rendement. En weet u eigenlijk het verschil tussen een algemene bank, vastgoedbank en andere vastgoedfinanciers?

Wanneer u geïnteresseerd bent in financiering van vastgoed en het berekenen van de waarde, dan heeft de VJ Academie diverse geschikte cursussen en opleidingen voor u. We belichten er graag twee.

Vastgoedrekenen
Wilt u meer weten over hoe u het beste de waarde van vastgoed kunt berekenen en wat de invloed is van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden? Tijdens de Basiscursus Vastgoedrekenen op 30 maart krijgt u onder andere verdieping in de voor- en nadelen bij de aanschaf van verschillende vormen van beleggingsonroerend goed en het rendement bij deze verschillende vormen van vastgoed, leert u een kostprijsdekkende huur- of verkoopprijs te berekenen en de waarde en het rendement van vastgoed te bepalen.

Vastgoedfinancieren
Op 18 april vindt de Basiscursus Vastgoedfinancieren plaats. U krijgt tijdens deze workshop antwoorden op vragen zoals: Hoe bepaalt de financier de waarde van een vastgoedobject? Hoe hoog is het rendement? Wat zijn de financieringsmogelijkheden en vormen? Hoe kunnen deze financieringsmogelijkheden optimaal worden benut?

Na het volgen van deze dag heeft u onder andere inzicht gekregen in de financieringsbronnen voor vastgoed, kent u de verschillen tussen een algemene bank, vastgoedbank en andere vastgoedfinanciers en kunt u de huurfactor berekenen en deze vergelijken met de gebruikelijke huurfactoren per gebied en soort vastgoed.

Uitgebreide informatie over de cursussen vindt u in het overzicht van de VJ Academie. De cursussen zijn onderdeel van een groter geheel, maar u kunt deze ook los volgen. Docent voor bovengenoemde cursussen is Jaap Huurnink, directeur en senior docent FOI. Wanneer u zich nog deze week inschrijft voor één van de cursussen via de VJ Academie dan ontvangt u het boek ‘Bouwen aan beleggingspanden’.  

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021