WEBINAR De gemeente als vastgoedregisseur: hoe ziet die rol eruit?

Bijna een kwart van de gemeentelijke balans bestaat uit gebouwen. Deze gebouwen zijn een belangrijk middel om beleidsdoelen te bereiken. De vraag is of voor het bereiken van deze beleidsdoelen eigen beheer en bezit noodzakelijk is. Is het niet effectiever alleen de regie over deze gebouwen te voeren? En hoe ziet de rol van vastgoedregisseur voor gemeenten er dan uit?

Tijdens dit voor iedereen toegankelijke webinar bespreken we het concept van de regiegemeente. De regiegemeente is een veel gehoord antwoord op ontwikkelingen als een terugtrekkende overheid, de noodzaak op kosten te besparen en de wens om op prestaties te kunnen sturen. Desondanks zien we in de praktijk nog maar weinig voorbeelden van gemeentelijke vastgoedregisseurs. Is de regiefunctie inderdaad de volgende stap in professionalisering van de gemeentelijke vastgoedorganisatie?

Op donderdag 21 januari om 13. 00 uur is Jeroen Tazelaar (Twijnstra Gudde) te gast bij het VastgoedLAB. Hij bespreekt met Ingrid Janssen (TIAS) wat het regieconcept betekent voor gemeenten en haar samenwerkingspartners.

Dit livestream webinar start donderdag 21 januari om 13:00 en biedt deelnemers de kans om vragen te stellen en actief deel te nemen vanachter de eigen pc door donderdag om 13.00 HIER te klikken. Schikt donderdag 21 januari 13:00 niet? U kunt dit webinar nadien op uw gemak terugkijken.

Foto betreft gemeentelijk object in Sliedrecht dat de gemeente wil afstoten.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special