Strategische samenwerkingsovereenkomst tussen Dura Vermeer en Autodesk

Dura Vermeer heeft een driejarig contract getekend voor een strategische samenwerking met softwareleverancier Autodesk om haar ambities op het gebied van digitalisering, Bouw Informatiemodel (BIM) en innovatie extra kracht bij te zetten en in verdere versnelling te brengen.

Het bouwconcern zet groot in op investeringen in digitalisering van het gehele bouwproces van voorbereiding tot exploitatie-, BIM in het bijzonder, en op het doorontwikkelen van de huidige innovatiecultuur binnen de organisatie. Autodesk is marktleider op het gebied van BIM-software en sterk in innovatie in de bouw- en infrasector. Deze samenwerking past daarom naadloos bij de visie en strategie van beide partijen.

Dura Vermeer hecht groot belang aan het implementeren van eenduidige BIM-werkwijzen en technieken in haar projecten. Daarom neemt Dura Vermeer ook het voortouw om deze in de gehele branche te implementeren. De in 2015 gelanceerde open standaarden en onze vele kennissessies met partners zijn daar een belangrijk voorbeeld van. Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur motiveert de keuze voor de strategische samenwerking met Autodesk: "We verwachten hierdoor nog beter, sneller en flexibeler aan te kunnen sluiten op de wensen van onze klanten en de ketensamenwerking verder te optimaliseren. Dankzij deze investering verhogen we de kwaliteit van onze dienstverlening en de duurzame kwaliteit van gebouwen en infrastructuur.”

Daniel Gaertner, Sales Manager bij Autodesk Europa: "Autodesk is erg trots op de samenwerking met Dura Vermeer, een innovatief bouwbedrijf in Nederland. We hebben onlangs samen een Enterprise Business Agreement afgesloten. Deze intensievere samenwerking heeft vele voordelen voor beide partijen en zal de bouwsector ook ten goede komen. Vandaag de dag wordt de manier waarop gebouwen worden ontworpen en gebouwd verstoord. Beslissingen bij de constructie kunnen niet meer in de keet worden genomen, met beperkt inzicht. Toenemende digitale content, BIM in het bijzonder, is een stimulans voor innovatie in ontwerp en de uitvoering van de bouw."

Naast de afname van de BIM-software van Autodesk voorziet het contract in consultancy en support door de specialisten van Autodesk en afspraken over betrokkenheid bij productontwikkeling en innovaties.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021