De 10 best gelezen artikelen van 2015 op een rij

We blikken vandaag terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen vonden de lezers van Vastgoedjournaal het meest interessant? U vindt hier de top 10 van de meest gelezen nieuwsitems van het afgelopen jaar.

1. Met stip op nummer 1 is het artikel Ongekend: Dit Spaanse dorp is te koop voor slechts 230.000 euro. Vooral onze Facebookpagina ontplofte bijna na het plaatsen van dit bericht. En ook bracht het nieuws enorm veel lezers naar onze website. Logisch ook, want hoe aantrekkelijk klinkt het om een heel dorp te kopen voor €230.000? Mooie kans voor beleggers. 

2. Op 2 staat Buitenlanders azen op grootste en duurste penthouse van Nederland. Wederom een kans voor beleggers, maar in dit geval met name buitenlandse beleggers. In de Amsterdamse Houthaven komt woongebouw Pontsteiger te staan waarin het allergrootste en allerduurste penthouse van Nederland wordt ontwikkeld van maar liefst 1440 m2.

3. De derde plek is voor het VJ Commentaar over de schrijdende toestand rondom vluchtelingenhuisvesting waarbij wij inside informatie verkregen over doodsbedreigingen aan het adres van pandeigenaren: VJ Commentaar: Pandeigenaren vanwege vluchtelingenhuisvesting met de dood bedreigd.

4. Lezers van Vastgoedjournaal vinden het fijn om hun stem te kunnen laten gelden. Dat deden zij dan ook massaal toen wij begin deze maand de poll Wie was dit jaar de meest invloedrijke beslisser? online zetten. Het bericht is veel gelezen en gedeeld en heeft tot grote actie geleid, want er is enorm veel gestemd. Het meeste op Lesley Bamberger, hij is verkozen tot de meest invloedrijke vastgoedbeslisser van 2015.

5. Commentaar: 'Laat a.u.b. V&D failliet gaan zonder doorstart' staat op 5. Nog een VJ Commentaar dat erg hoog scoorde en wederom enorm actueel is: de perikelen rondom V&D. 

6. We blijven voor nummer 6 even in de retail. Want op deze plek staat het artikel Zes winkeltrends op een rij: Houden B-steden alleen nog Blokker en Hema over?

7. De lezers van Vastgoedjournaal bleken ook bijzonder veel interesse te hebben in het bekijken van het hoofdkantoor van Apple. Enorm bijzonder ook, dat gebouw van 5 miljard dollar. Aanrader: Videobeelden van Apple hoofdkantoor

8. De grootste portefeuilletransactie van 2015 staat op nummer 8: Wereldhave koopt voor €730 miljoen Nederlandse winkelcentra. Nadat Wereldhave oktober 2014 voor €850 miljoen zes winkelcentra van Unibail-Rodamco aankocht, heeft het nu voor €730 miljoen exclusief transactiekosten negen winkelcentra (236.000 m2) uit de Corio-portefeuille van Klépierre overgenomen. 

9. 2015 kent heel wat faillissementen. Aan het einde van het jaar hebben we te maken met een aantal grote retailers die omvallen, maar eerder dit jaar ging onder andere bouwbedrijf Imtech onderuit. Een grote speler op de markt waar veel bedrijven direct of indirect mee te maken hebben. De lijst van gevolgen van het faillissement van Imtech is dan ook vaak gelezen. Royal Imtech failliet: welke gevolgen heeft dit voor u?

10. En de hekkensluiter van het lijstje is het artikel Turkse bouwer Renaissance mag Ballast Nedam definitief overnemen. Nog zo'n grote speler in de vastgoedmarkt die een hoop veranderingen heeft doorgemaakt dit jaar.

De medewerkers van Vastgoedjournaal wensen u een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2016! 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022