Home of Talent bewijst dat verhuren leuker, makkelijker en efficiënter kan

Voor grote projecten wil je als verhuurder graag snel geschikte huurders vinden en tegelijkertijd alle huurdossiers overzichtelijk kunnen beheren. De website VerhuurtBeter.nl helpt sinds 1 juli 2015 woningverhuurders om hun zoektocht naar nieuwe bewoners efficiënt en geordend te laten verlopen. In Delft werkt VerhuurtBeter.nl momenteel samen met Q Makelaars aan de verhuur van circa 100 studio’s en kleine appartementen in Home of Talent/Torenhove van eigenaar Van der Vorm Vastgoed.

Richard den Buitelaar is directeur van Q Makelaars en vertelt over de samenwerking: “Met Van der Vorm Vastgoed werken wij nu al anderhalf jaar goed samen aan een groot aantal nieuwbouwappartementen, bekend onder de naam Wonen boven de Hoven. Pal naast deze nieuwbouwontwikkeling staat het 22 etages tellende Torenhove waar, naast kantoren, nu ook een flink aantal etages getransformeerd zal worden naar studio’s en appartementen. VerhuurtBeter.nl kwam er later bij en zocht in eerste instantie contact met ons op, omdat wij steeds actiever werden op de verhuurmarkt. Na een paar gesprekken besloten we dat Home of Talent een ideale testcase zou zijn.”

Inspelen op de tijdsgeest
Volgens Lars van Nieuwkoop, projectmanager bij Van der Vorm Vastgoed, speelt VerhuurtBeter.nl goed in op de tijdsgeest: “De samenwerking voor dit project is erg prettig, met name omdat VerhuurtBeter.nl de doelgroep op de juiste manier aan weet te spreken. Zij vergemakkelijken het systeem, maar zijn daarnaast ook actief op Facebook en dat is uitermate geschikt voor dit project waarin we ons richten op Young Professionals van 25 tot 35 jaar. Deze doelgroep denkt digitaal, vindt dit interessant en maakt daar ook gebruik van.”

Overzichtelijk en efficiënt
Voor de makelaar scheelt het platform van VerhuurtBeter.nl tot nu toe al een hoop tijd: “De dossierafhandeling is erg professioneel, je hebt snel een goed overzicht van de aanmeldingen. Dat scheelt ons een hele hoop tijd, ik denk dat de tijdwinst al snel 75% is. Als wij op deze manier projecten kunnen draaien, kan dat natuurlijk weer meer werk opleveren in de toekomst”, zegt Den Buitelaar.

Hoe werkt het?
Via de website VerhuurtBeter.nl kan een verhuurder gratis een online aanmeldplatform maken voor potentiële huurders en die in hun eigen huisstijl vormgeven. Een geïnteresseerde huurder kan op zijn beurt een compleet en waterdicht huurdossier aanleveren in het systeem. Huurders betalen €25 inschrijfgeld om gebruik te maken van de website, waarna zij zich met hun profiel positief kunnen onderscheiden en inschrijven op woningen. Hierdoor vindt er dus al een voorselectie aan woningzoekenden plaats en geeft het de verhuurder een duidelijk gegevensoverzicht van geïnteresseerde huurders. Dit levert verhuurders in de praktijk al snel een tijdbesparing van zo’n 80% op. 

Een bijdrage van Verhuurtbeter.nl.



Reacties


Laatste nieuws