Haagse Poort verkocht: grootste Nederlandse single asset kantorentransactie van dit jaar

Valad Europa heeft het Haagse Poort kantoorgebouw aan de Prinses Beatrixlaan 35 in Den Haag gekocht van Evans Randall. De aankoop is gedaan namens het Valad Nederland Diversified Partnership (VNDP). Het betreft de grootste single asset kantorentransactie in Nederland tot nu toe dit jaar. De deal staat in het Kadaster ingeschreven voor €114,6 miljoen (red.).

Haagse Poort stamt uit 1994 en is een ontwerp van architctenbureau Kraaijvanger. Het pand bestaat uit 68.500 m2 aan kantoren, verdeeld over 18 etages, en 1000 parkeerplaatsen. In 2013-2014 is het pand grondig gerenoveerd. Momenteel is het kantoorgebouw bijna volledig verhuurd, met grote huurders als Nationale Nederlanden en CB & I. De Haagse Poort is een uitstekende aanvulling op de groeiende portfolio van het VNDP.

Thierry Leleu, Hoofd Funds Management bij Valad Europe: "Over het algemeen zijn wij positief over de vooruitzichten voor de kantorensector in Nederland. Sterker nog, we zijn al begonnen met het zoeken naar geschikte kantoorruimte voor huurders die op zoek zijn naar meer ruimte. We hebben dit jaar al 11,5% meer kantoorruimte verhuurd dan vorig jaar.”

Mark McLaughlin, Valad Europa's hoofd van de Benelux: "Dit is de derde aanwinst voor het VNDP dat eerder dit jaar werd gelanceerd. Het fonds heeft nu in totaal €300 miljoen geïnvesteerd.”

Valad Europa werd bij de aankoop geadviseerd door BNP Paribas RE / Nadorp Investment Services. De verkoper werd geadviseerd door CBRE.



Reacties


Laatste nieuws