Almazara adviseert Xerox-pensioenfonds over niet-genoteerd vastgoed

Pensioenfonds Xerox (SPX), het pensioenfonds dat de pensioenverplichtingen van de Nederlandse Xerox-ondernemingen beheert, heeft Almazara | Real Assets Advisory benoemd als adviseur ten behoeve van het portfolio management van zijn niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen.  

Niels van Heesen, de directeur van het fonds: “Vastgoed speelt een belangrijke rol in onze beleggingsportefeuille. We blijven nauw betrokken bij het beheer, maar we hebben behoefte aan advies op continue basis door een gespecialiseerd en ervaren team, dat dicht bij de klantstaat, om zeker te stellen dat we in control zijn en blijven. We hebben er alle vertrouwen in dat het team van Almazara dat kan doen.”  SPX’s belegd vermogen bedraagt ruim €800 miljoen, waarvan momenteel een strategische allocatie van 8% aan vastgoed.  

Wietse de Vries, één van de partners in Almazara: “We zijn erg verheugd met deze opdracht. SPX belegt in vastgoed vanwege het diversificatiepotentieel en het directe inkomen. Het is onze taak om te verzekeren dat de portefeuille in lijn met dat risicoprofiel presteert”.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022