Oproep VJ voor oplossingen tijdelijke huisvesting vluchtelingen

Het kabinet, maar ook vele gemeenten zitten met de handen in het haar. Grote aantallen vluchtelingen komen ons land binnen en vele van hen zullen voorlopig mogen blijven. Ze zijn verdreven of gevlucht uit hun eigen dorp of stad, hun huis kapotgeschoten. Een kans op terugkeer is er voorlopig niet, hoe graag ze zelf wellicht ook zouden willen. Groepen reizen nu van sporthal naar sporthal, in afwachting van een meer permanent verblijf.

Het kabinet wil nu vluchtelingen gaan huisvesten in kantoren en containerwoningen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor concrete realisatie en het maken van snelheid is de markt hard nodig.

Bij Vastgoedjournaal hebben zich al diverse partijen gemeld met oplossingen. Heeft u ook een uitvoerbare oplossing waarmee u vanaf morgen kunt bijdragen aan het creëren van goede en goedkope (tijdelijke) huisvesting? Prefab, pop-up of opvouwbaar, maar wel comfortabel en betaalbaar? Laat het ons weten. Wij gaan erover publiceren. Mail naar redactie@vastgoedjournaal.nl .

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021