‘Ook met kleine vastgoedbeleggingen is prima rendement te maken’

De moeilijke tijden zijn achter de rug. Dat concludeert Beleggingspanden.nl uit de gerealiseerde resultaten in het eerste half jaar van 2015. Vooral residentieel vastgoed doet het erg goed omdat woningen en appartementen weer gemakkelijker te financieren zijn dan tijdens de crisisjaren. “Het is nu hét moment om in direct vastgoed te stappen”, zegt Stefan Bassant van www.beleggingspanden.nl , het oudste Nederlandse online platform voor beleggingsvastgoed. 

Bassant ziet op verschillende plaatsen in het land dat de markt weer aan het aantrekken is. “Nu is juist een interessant moment om in te stappen, zeker wanneer men de vruchten van wenst te plukken. Ik denk dat er sprake zal zijn van een inhaalcorrectie en dat panden over vijf jaar weer een stuk meer waard zijn dan nu.” 

Alternatief voor sparen en beleggen
Beleggen in direct vastgoed is een prima alternatief voor beleggen in aandelen, vindt Bassant. Hij geeft aan dat vastgoedbeleggers zelfs dubbel profiteren door enerzijds het directe rendement dankzij de huuropbrengst, en anderzijds het indirecte rendement door de waardestijging van een pand in de komende jaren. “Een constante cashflow die jarenlang zorgt voor een passieve bron van inkomsten. Het jaarlijks rendement kan zelfs oplopen tot wel tien procent. Daar komt nog bij dat huurcontracten een inflatie-indexatie kennen waardoor de huuropbrengst jaarlijks toeneemt.” 

De drempel om in verhuurd vastgoed te stappen is helemaal niet zo hoog als veel particulieren denken. Bassant: “Om in vastgoed te beleggen hoeft men niet heel erg vermogend te zijn. Een garage of een appartementje in een stad zijn beleggingsobjecten waarmee een prima rendement behaald kunnen worden. Dit laatste is er bijvoorbeeld al voor rond de 100.000 euro. Banken financieren 60 procent dus er is 40.000 euro eigen geld nodig. En dat met een realistisch jaarlijks rendement van zeven procent in het vooruitzicht”. Een voorbeeld is de deels verhuurde woning hiernaast dat voor minder dan €90.000 is te bemachtigen op de site van Beleggingspanden.nl. 

Performance
Beleggingspanden.nl heeft het afgelopen eerste halfjaar goed gedraaid, zo blijkt uit de beschikbare cijfers in deze infographic. Het platform realiseerde zo’n 37 vastgoedbeleggingstransacties waarbij de gerealiseerde verkoopprijzen variëren van 8,0 keer de jaarhuur van kantoren tot 11,2 keer de jaarhuur van winkels. Het overgrote deel (60%) van de transacties betreft verhuurde woningen en appartementen, gevolgd door winkelpanden, kantoren en bedrijfspanden (elk 8,0%). Op dit moment heeft beleggingspanden.nl ruim 500 objecten in de verkoop. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er maar liefst anderhalf miljoen online bezichtigingen geweest. 

Rogier Hentenaar



Reacties


Laatste nieuws