UPDATE State-of-the-art warehouse voor Staay-Hispa opgeleverd

Heembouw heeft van logistiek vastgoedspecialist WDP Nederland de opdracht gekregen voor de bouw van een nieuw bedrijfspand voor Staay-Hispa. De nieuwe bedrijfshuisvesting wordt een state-of-the-art warehouse met 7.500 m2 hal met koelcellen en zo'n 2.100 m2 kantoor. Het complex wordt gebouwd op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Papendrecht.

Staay-Hispa is nu gevestigd in Barendrecht, maar onder andere vanwege de strategische ligging van de Drechtsteden, de aanwezigheid van de Dordtse Zeehaven, het aanbod van goed geschoolde werknemers en de ontwikkeling van een containertransferium in Alblasserdam hebben zij besloten te verhuizen. Het bedrijventerrein Nieuwland Parc is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht.

Beide in portefeuille
Het nieuwe pand komt tegenover het pand van Staay Export dat in Alblasserdam staat. Dit bestaat uit ruim 6.500 m2 hal, inclusief entresol en ongeveer 1.500 m2 kantoor. Beide bedrijven behoren tot de Staay Food Group, dat groenten en fruit uit eigen bron levert. Heembouw is al gestart met de bouwwerkzaamheden en deze zullen naar verwachting tot het einde van dit jaar duren. Staay-Hispa heeft een 15-jarige huurovereenkomst met WDP Nederland gesloten. WDP zal ook het bestaande pand van Staay Export in portefeuille nemen.

Staay-Hispa heeft voor haar vestigingsplaatskeuze gebruik gemaakt van de diensten van DEAL! Drechtsteden Promotion en Investments Agency, in nauwe samenwerking met de gemeente Papendrecht. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Habeon Architecten. BOAG heeft voor deze opdracht de ontwerptoets en de kostenbegeleiding gedaan en was verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles tijdens de uitvoering. 

Update op artikel van 22 juni 2015
Afgelopen vrijdag heeft Heembouw de nieuwe huisvesting voor Staay-Hispa op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Papendrecht opgeleverd. Begin januari zal Staay-Hispa verhuizen van Barendrecht naar de nieuwe locatie in Papendrecht.  

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022