ING: ‘Harde’ aanpak Bijzonder Beheer soms nodig om maatschappelijke schade te beperken

De vorige week geuite klacht van projectontwikkelaars dat zij door afdelingen Bijzonder Beheer van banken geïntimideerd worden bij het oplossen van financiële problemen, trekt ING zich voor een deel aan. De bank is zich bewust van de impact die ‘intensief beheer’ kan hebben op een onderneming, de ondernemer en alle andere betrokken partijen. Ook begrijpt ING dat een dergelijk traject als ‘ingrijpend’ wordt ervaren.

Maar ING geeft in een reactie aan VJ aan dat de bank ook een maatschappelijke taak heeft om de schade voor alle partijen zoveel mogelijk te beperken. VJ wacht nog op een reactie van ABN Amro en Rabo.Overigens vindt op 16 april aanstaande in Den Haag een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van banken, AFM, journalisten en advocaten hierover. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws