UPDATE Gemeente Haarlem wil 100 panden verkopen + uitslag makelaarstender

Na Leiden heeft nu ook de gemeente Haarlem uitgebreid onderzoek gedaan naar de omvang en waarde van het eigen vastgoed. In totaal bezit Haarlem 425 panden in gemeentelijk eigendom. Om te bepalen van wat er in de verkoop kan, is onderscheid gemaakt in strategisch en niet-strategisch vastgoed. Momenteel wordt geïnventariseerd hoe de gemeente het verkooptraject wil aanpakken.

VJ sprak met Claudia Tempelman, woordvoerder van de gemeente Haarlem, over het ambitieuze plan van aanpak omtrent de verkoop van het gemeentelijk vastgoed, om welk soort panden het gaat en waarom ze moeten worden verkocht.

UPDATE 14/10: De gemeente heeft een aantal vastgoedadviseurs via een tender geselecteerd. Zij mogen de verkoop en de taxaties voor hun rekening gaan nemen. Klik verder voor de namen van de geselecteerde partijen. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022