Nieuwbouw is bluswater voor oververhitte woningmarkt in steden

Het eind 2013 ingezette herstel van de woningmarkt zet ook in het 3de kwartaal door, maar minder spectaculair dan het eerste half jaar van 2014. Dat meldt de NVM in haar derde kwartaalrapportage. Dit 3e kwartaal lagen de prijzen 0,3% lager dan vorig kwartaal. Bij de grote steden dreigt oververhitting van de markt door de grote vraag en het krappe aanbod. Het aantal nieuwe NVM-leden stijgt weer voorzichtig. NVM-voorzitter Hukker waarschuwt om niet te veel te morrelen aan de kredietverstrekking door banken. 

Klik verder voor het zeer uitgebreide overzicht over de stand van zaken in de Nederlandse koopwoningmarkt, zoals de vergelijking tussen steden en dorpen, de kredietverstrekking, aanbod en vraag van woningen en hun prijzen en de situatie bij de NVM.

 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022