Column Rietdijk: Regeren is vooruitzien

Nu we langzaam uit de crisis groeien vindt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) het tijd om vast een waarschuwing te laten horen. De aantrekkende economie zou volgens het Planbureau zomaar kunnen leiden tot een explosieve vraag naar nieuwbouwwoningen. En daarmee moeten we oppassen. ‘Bouw niet voor leegstand’ waarschuwt het adviesorgaan. Omdat we als sector nooit voor leegstand zullen bouwen is de waarschuwing niet alleen misplaatst maar komt het ook op een volstrekt verkeerd moment.

Nico Rietdijk, directeur NVB vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, maakt een scherpe analyse en wijst naast het PBL ook het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) terecht voor de optimistische prognoses in de afgelopen jaren. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws