IVBN oneens met bewering INretail dat winkeleigenaren teveel huur vragen

In de woon- en modebranche zijn de verhoudingen tussen de huurlasten en omzetontwikkelingen volledig uit het lood geslagen. Winkeleigenaren vragen teveel huur ten opzichte van de dalende winkelomzetten. Dat blijkt uit onderzoek van branchretailers INretail onder ruim 600 winkels.

Uit dit onderzoek blijkt voorts dat het zeker loont om huurverlaging bij de winkeleigenaar aan te kaarten. In 65% van de aanvragen tot verlaging wordt die ook daadwerkelijk toegekend.

UPDATE 2 juli: IVBN, het platform van grote vastgoedbeleggers, reageert op dit onderzoek waar VJ over berichtte. Volgens IVBN is de terugloop van de omzet de primaire reden voor de problemen bij de retailers, niet zozeer de hoogte van de huur. Lees verder voor de volledige reactie van IVBN.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022