'Bedrijven managen vastgoed op dezelfde manier als paperclips en briefpapier'

De nieuwe lease-accountingregelgeving verplicht beursgenoteerde ondernemingen naar verwachting vanaf 2017 trans­paranter te rapporteren over hun huurverplichtingen. De veranderingen veroorzaken veel commotie onder vastgoedgebruikers die rapporteren volgens het boekhoudstelsel IFRS, onder meer omdat de transitie zou resulteren in € 15 miljard aan additionele vastgoedverplichtingen op de balans van beursgenoteerd Nederland.

Bart Hoevers en Sjuul Baltussen, respectievelijk partner en business analist bij Deloitte Real Estate, gaan in dit artikel in op de gevolgen van het wegvallen van het off-balance karakter van huurverplichtingen op de jaarekening van ondernemingen. "De zoektocht naar data in de jungle van huurcontracten kan beginnen."

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties


Laatste nieuws