Bilfinger krijgt technisch beheer 475.000 m2 commercieel vastgoed van Annexum

Bilfinger Real Estate BV neemt het technisch vastgoedbeheer van 127 vastgoedobjecten van Annexum op zich. Dit betreft met name retail- en kantoorgebouwen en omvat een totale verhuurbare oppervlakte van ongeveer 475.000 m2. Annexum zocht een professionele partij die de service voor zijn huurders verder kan verbeteren en alle panden binnen de fondsen nog efficiënter kan beheren. Na een uitgebreide tender werd Bilfinger Real Estate gekozen. Huib Boissevain (CEO Annexum) en Patrick Kremer (CEO Bilfinger Nederland) ondertekenden het contract op EXPO REAL.

Olle van Alphen, directeur kantoren bij Annexum, licht toe: "Eén van onze doelen is bijzonder hoge tevredenheid onder onze huurders. We willen dat ze snel en doeltreffend geholpen worden als ze technische ondersteuning nodig hebben in hun gebouw. Dit kon in onze ogen worden verbeterd. Daarom zochten we naar een nieuwe partner die onze klanten op dat gewenste niveau terzijde kan staan. En dat doet Bilfinger met zijn sterke inkoopafdeling, ervaren servicedesk, 24/7-beschikbaarheid en zijn landelijk opererende onderhoudsteam.” Tot voor kort werd het technisch beheer uitbesteed aan Kruse & Lampo Vastgoedmanagement. "Maar bij Bilfinger konden we een betere deal krijgen", aldus Van Alphen.

Patrick Kremer, CEO van Bilfinger: “Toen we vernamen dat de grootste niet-beursgenoteerde vastgoedfondsenaanbieder van Nederland op zoek was naar een partner om het technisch beheer op zich te nemen, wisten we dat we Annexum een goed aanbod konden doen. De ‘business case’ was des te interessanter voor ons omdat Annexum duurzaamheid en service naar huurders zwaar liet meewegen bij de keuze voor een beheerder. Vanwege onze Europese dekking konden we op basis van ervaring en schaalvoordeel bieden wat Annexum zocht. We zijn er trots op dat Annexum voor ons heeft gekozen.”   

Foto:Op EXPO REAL ondertekenden Annexum en Bilfinger Real Estate het contract voor samenwerking. Vlnr: Patrick Kremer (CEO Bilfinger Nederland), Aydin Karaduman (CEO Bilfinger GmbH), Huib Boissevain (CEO Annexum), Olle van Alphen (Directeur Kantoren Annexum) 



Reacties


Laatste nieuws