Bouw nieuwe Kuip hangt aan zijden draadje

De Rotterdamse Collegepartij D66 heeft om allerlei redenen grote moeite met het risico van een investering in een nieuwe voetbalstadionl van maar liefst €362 miljoen.

 De gemeente wordt gevraagd voor een bedrag van 165 miljoen euro garant te staan en het kost de gemeente ook nog eens €35 miljoen aan grondaankopen voor het stadion en €36 miljoen voor de aanleg van nieuwe wegen rond het stadion. De oppositie moet het college nu aan een meerderheid helpen, maar die kans is klein.

D66-fractievoorzitter Salima Belhaj vindt dat de gemeente een te groot risico loopt en levert het stadion de stad te weinig op. Daarnaast zouden Feyenoord en de stadiondirectie te weinig hebben samengewerkt met andere partijen in de stad.

Gemeente moet voor 165 miljoen garant staan

Volgens RTV Rijnmond kan nu alleen Leefbaar Rotterdam de nieuwbouw nog redden. Die partij zegt er nog niet uit te zijn. De rest van de oppositiepartijen stemt naar verwachting tegen.

Het nieuwe stadion moet naast de huidige Kuip verrijzen. Om dat mogelijk te maken, is de gemeente Rotterdam gevraagd om voor €165 miljoen garant te staan. De totale kosten worden geschat op 313 miljoen euro.

Reacties