Mitros  logo

Kostendeskundige

Mitros

Utrecht

22 maart 2022

Website

Soort functie: Adviseurs | Werkervaring: 2 - 3 jaar | Fulltime

Functieomschrijving

Wil jij een belangrijke rol spelen bij de (technische) beleidsontwikkeling, de advisering van het beleid en de uitvoering daarvan? Wil jij het management en de directie op tactisch niveau op je eigen vakgebied adviseren? Dan zoeken we jou!

Mitros te Utrecht is ter versterking op zoek naar een

Kostendeskundige

Fulltime · Utrecht

Over Mitros
Mitros is met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in Utrecht en Nieuwegein. Eén op de zes mensen in Utrecht en Nieuwegein woont in een huis van Mitros. Als maatschappelijk ondernemer werkt Mitros voortvarend aan de verbetering van het wonen in de stad. Wij willen behoren tot een van de best gewaardeerde corporaties van Nederland. Onze 370 medewerkers doen hun werk met oog voor de klant en collega’s. Mitros verwacht van haar medewerkers een resultaatgerichte houding en een vernieuwende blik. We hebben een informele organisatiecultuur met korte lijntjes en veel ruimte voor eigen initiatief.  

Wat ga je doen?
Als Kostendeskundige heb je een belangrijke rol bij de (technische) beleidsontwikkeling, de advisering van het beleid en de uitvoering daarvan van ons Vastgoed. Je adviseert het management en de directie op tactisch niveau op je eigen vakgebied. Bij de inkoop en het voeren van onderhandelingen adviseer en ondersteun je. Verder zorg je voor een goede aansluiting van de betrokken afdelingen bij de inrichting van processen.

Je verricht marktonderzoek en je verzamelt gegevens die je vervolgens vertaalt naar bruikbare beleidsvoorstellen voor de afdeling Vastgoed. Hierdoor draag je bij aan de beleidsontwikkeling op het eigen vakgebied en vertaal je vastgesteld beleid in bruikbare instrumenten. Je adviseert het management gevraagd en ongevraagd bij de uitvoering en implementatie van beleid.

Bij offertes, aanbestedingen en prijsonderhandelingen heb je als Kostendeskundige een adviserende en ondersteunende rol en dit doe je conform het inkoopbeleid van Mitros. Je bent sparringpartner en adviseur bij projecten van de afdeling Vastgoed. Daarnaast beoordeel je voorstellen en controleer je de offertes van de projecten.

Om deze functie goed te kunnen invullen houd je actief de ontwikkelingen in de markt bij. Je verzorgt, beheert en actualiseert op basis van deze ontwikkelingen de diverse prijs-takenboeken voor dagelijks, mutatie- en planmatig onderhoud, nieuwbouw en renovatie.

Wie ben jij?
Jij bent ondernemende, daadkrachtige onderhandelaar. Iemand die samenwerkingsgericht is en vanuit die samenwerking resultaten wil neerzetten. Je bent kwaliteitsgericht en beschikt over adviesvaardigheden. Het is voor jou een vanzelfsprekendheid dat je integer en van onbesproken gedrag bent.

De belangrijke competenties zijn: onderhandelen, adviesvaardigheden, organisatiesensitiviteit, klantgericht opereren, doelgericht samenwerken, kwaliteitsgerichtheid en ondernemerschap. Daarnaast beschik je over het Mitros DNA en goed ontwikkelt analytisch vermogen.

Verder vragen wij:

 HBO-niveau, richting Bouwkunde, Vastgoed, Vastgoedonderhoud.

  • Kennis van bouw- en onderhoudskosten en kostenontwikkeling.
  • Twee tot vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Aanvullende kennis op het gebied van financiële en geautomatiseerde systemen is gewenst.

Ons aanbod:
Als je bij ons aan de slag gaat, bieden we jou:

  • Een uitdagende fulltime functie (36 uur per week).
  • Salaris volgens de CAO Woondiensten, functieschaal J (min € 3.763 - max 5.083 o.b.v. 36 uur). De inschaling is afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Veel ruimte om het werk op jouw manier te doen en om innovatief te zijn.
  • Een hele plezierige en informele werkomgeving.

Reageren?
Breng je alles mee wat we vragen en liefst nog meer? Ben je een inspirerende en enthousiaste collega? Heb je lef en een enorme wil om het elke dag weer een beetje beter te doen? Dan ga je bij Mitros een fantastische tijd tegemoet.
Ben je enthousiast geworden en wil je onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan via onze sollicitatiebutton.

Heb je eerst nog vragen?
Neem dan contact op met Patrick Verhoeven (Afdelingsmanager Realisatie) via telefoonnummer 06 11 52 53 37.

Een integriteitsonderzoek en een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Kostendeskundige, Vastgoed, Advies, Beleid, Price Consultant, Beleidsontwikkeling, Bouwkunde, Vastgoedonderhoud, Bouwkosten, Onderhoudskosten, Kostenontwikkeling, Woningcorporatie, HBO, Utrecht

Solliciteer