Onno Dwars: ‘Stel kansloze bezwaarmakers schadeplichtig voor vertraging’

Onno Dwars: ‘Stel kansloze bezwaarmakers schadeplichtig voor vertraging’

Bezwaarmakers die een procedure beginnen om daar geld aan te verdienen, zijn een doorn in het oog van ontwikkelaars. Onno Dwars, directeur projectontwikkeling bij Ballast Nedam zou graag zien dat bezwaarmakers die met kansloze bezwaren bouwprojecten vertragen, schadeplichtig gesteld kunnen worden. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Henk van Dijck

Beste Onno, goed verhaal over dat schadeplichtig kunnen stellen van bezwaarmakers, roep ik al jaren maar lijkt alleen maar erger te worden, bezwaren indienen wetende dat het toch niets gaat worden, maar alleen maar zaak willen ophouden, wat bij ontwikkelaars enorme schade veroorzaakt en zelfs bij marktveranderingen plannen niet door laat gaan op ‘effe in de koelkast’.
In 1w instantie bezwaar prima maar na behandeling en uitspraak in de Gem.Raad afwikkelen. Als men met name toch doorgaat naar de RvSt (om dus op te houden) 2 dingen regelen: 1 minimale instapkosten procedure € 5 -10.000,- en optie tot schadevergoeding. Met name die 1e betaling scheelt denk 50% van de procedures, met ook als voordeel dat de RvSt meer toekomt aan hun feitelijk en functionele werk met daarbij ook eerdere verwerking en eerdere uitspraken op de thans ook, door onnodige bezwaren (werkdruk) veel te lange (en telkens met verlengingsmogelijkheid) procedures en uitspraken. Top dit vanuit overheid zsm doorvoeren, ook daardoor zal de woningbouw kunnen versnellen. Gr Henk

Geplaatst op 12 augustus 2024 om 15:27



Laatste nieuws