'Overheid lijkt zich op de huurmarkt in eigen voet te schieten'

'Overheid lijkt zich op de huurmarkt in eigen voet te schieten'

Veel woningzoekenden en welwillende beleggers dreigen de dupe te worden van een te grote opeenstapeling van maatregelen op de huurwoningmarkt. Dat schrijft advocaat Roland Mans van Corten De Geer Advocaten in deze bijdrage. Volgens hem is een nieuwe ingreep van het kabinet mogelijk noodzakelijk om de balans op de huurmarkt te herstellen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Ger van der Pluijm

Wat een ontzettend overdreven krokodillentranen verhaal. Wanneer komt men nu eindelijk eens tot het besef dat wonen GEEN winst object is maar een bij de grondwet vastgelegde basis voorziening voor iedereen. De huurders zijn in ALLE gevallen de dupe van het winstbejag van (particuliere) beleggers die naast de enorme waarde stijging van hun investering de huurder ook nog eens laten bloeden voor hun honger naar winst met jaarlijkse belachelijke huurverhogingen. De overheid moet nog veel meer ingrijpen en wonen weer in eigen handen nemen.

Geplaatst op 24 juli 2024 om 14:24


Arthur van Gils

Beste Ger van der Pluijm, ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom? Zonder rendement kan er geen woningverhuur plaats vinden. Begrijp je die ? Gratis bier bestaat ook niet. Een korte blik op jouw Linkedinprofiel biedt het volgende citaat " Interim IT management, consultancy, project/program management. Ruime ervaring in zowel overheid als non- en profit organisaties. Beschikbaar voor opdrachten in binnen en buitenland. Tarief op aanvraag afhankelijk van soort en duur opdracht." Hoezo tarief afhankelijk? Kan een verhuurder ook afhankelijke huur rekenen ? Nou, je begrijpt het wel he. De oplossing is samenwerking tussen marktpartijen en een betrouwbare lange termijn overheid. Alleen dan trek je deze impasse vlot.

Geplaatst op 24 juli 2024 om 15:05



Laatste nieuws