Rampzalige gevolgen voor verhuurders: Woningdelers kunnen straks per direct veel minder huur betalen

Nieuwe definitie in het wetsvoorstel betaalbare huur schudt woningdelen op z'n grondvesten

Rampzalige gevolgen voor verhuurders: Woningdelers kunnen straks per direct veel minder huur betalen

Een verborgen nieuwe regeling in het kader van het Wetsvoorstel betaalbare huur zal - indien de wet wordt aangenomen - immense gevolgen hebben voor de woningverhuur aan meerdere bewoners. Als meer dan twee bewoners geen duurzame gemeenschappelijke huishouden vormen, valt het huurcontract onder het puntenstelsel voor kamerhuur. Advocaat Huib Hielkema legt uit hoe het zit.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

"Rampzalig" kan wel meevallen. Het ontwerp van het nieuwe puntenstelsel voor kamerverhuur leidt tot gunstigere huurprijzen dan het huidige WWSO. Het is raadzaam om die huurprijzen eerst eens door te rekenen of te laten doorrekenen.

Hoe dan ook een bijzondere nieuwe regeling die de stelselwijziging nog groter maakt dan-ie al was. En ook nog eens zonder dat aan overgangsrecht lijkt te zijn gedacht.

Geplaatst op 27 maart 2024 om 15:16



Laatste nieuws